Kultur/EventLivsstilNyheder

Kulturministeren skræmt af børns YouTube-forbrug

Hvordan vi beskytter børn og unge, når de færdes på nettet, er en vigtig brik i regeringens mediepolitiske prioriteringer

 

Techgiganterne ukonkrollerede fremmarch får frygten til at spire på Ane Halsboe Jørgensens ministerkontor. 

”- Jeg er MEGA-bange for børn og unges medieforbrug. Jeg er virkelig skræmt af Youtube-forbruget hos vores børn. Jeg er bange for de algoritmer, jeg ikke forstår, siger Kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, i et interview til Avisen Danmark.

Hvordan vi beskytter børn og unge, når de færdes på nettet, er en vigtig brik i regeringens mediepolitiske prioriteringer og en del af det medieudspil, der er på trapperne.

”Jeg vil ikke gøre mig til dommer over, hvordan børn skal bruge deres fritid, og hvordan de skal hente deres information, men vi har på et tidspunkt i deres liv, hvor den digitale dannelse og kritiske sans endnu ikke er færdigudviklet, rykket deres input over på nogle platforme, der ikke er underlagt demokratiet. Engang screenede vi film og besluttede for eksempel, at den film måtte man først se, når man blev 16 år. Hvad har vi, som skærmer vores børn og unge i dag?” spørger Ane Halsboe-Jørgensen.

Regeringen forventes at præsentere et medieudspil, når kommunalvalget er overstået. Medieudspillet forventes at blive en direkte fortsættelse af den land og by-linje, Socialdemokratiet har lagt siden sommeren 2018 – mere provins, mindre hovedstad, ergo en styrkelse af den lokale og regionale nyhedsdækning.

Back to top button
ANNONCE