Kultur/EventNyheder

Kvinde på Kærre er i de bedste hænder

"Kvinde på Kærre" befinder sig på et kunstværksted i Europa og er i de bedste specialisters hænder til vurdering og restaurering. Skulpturen vender 'hjem' til Holstebro i 2022.

Det er et specialiseret forsikringsselskab, der tager hånd om hele sagen med Kvinde på Kærre, som er skabt af den schweiziske kunstner Alberto Giacometti.

Holstebro Kommune har forsikret Kvinde på Kærre hos AXA, der er et af verdens største forsikringsselskaber bl.a. med speciale i forsikring af kunst. Forsikringsselskabet har den rette erfaring og ekspertviden til at håndtere forsikringssagen bedst muligt. Forsikringsselskabet har valgt et af de bedste europæiske kunstværksteder som de rette specialister til at udbedre skaden på skulpturen.

– Da Kvinde på Kærre blev beskadiget den 12. juli, vurderede vi ret hurtigt, at der var tale om en forsikringssag. Forsikringsselskabet anerkendte skaden på Kvinde på Kærre som dækningsberettiget, og dermed er skulpturens fremtid i rette og trygge hænder, fortæller Claus Brandt, der er vicekommunaldirektør i Holstebro Kommune og ansvarlig for kommunens forsikringssager.

Blandt Europas kyndige og rutinerede restauratorer

Lige nu befinder Kvinde på Kærre sig på et af de bedste kunstværksteder i Europa, hvor kyndige og rutinerede restauratorer tager sig af hende. Stedet er fortroligt af hensyn til skulpturens sikkerhed.

– Kvinde på Kærre er meget værdifuld. Den eksakte sum er der ingen, der kender, men forsikringsselskabet garanterer, at de tager alle forholdsregler og forbehold, fortæller Claus Brandt.

Et eksempel på graden af seriøsitet viser fx transport-valget, da Kvinde på Kærre skulle transporteres væk fra Holstebro. Her valgte forsikringsselskabet, at få to identiske transportbiler til at stå for transporten til det sikrede værksted i Europa. Kvinde på Kærre var godt opbevaret i én af de to biler.

Vender tilbage til Holstebro i 2022

– Forsikringsselskabet vurderer, at Kvinde på Kærre vender retur til Holstebro i 2022, siger Claus Brandt.

Præcis hvornår i 2022 vides ikke med sikkerhed og holdningen er, at istandsættelsen hellere må tage en måned mere end mindre, for at skulpturen kan blive afleveret i så god en stand som overhovedet muligt.

Størrelsen på og omfanget af skaden er i gang med at blive vurderet lige nu af kunstværkstedet, hvor Kvinde på Kærre bliver opbevaret. Vurderingen og den efterfølgende restaurering vil videre afgøre den eksakte tidsplan for Kvinde på Kærres præcise hjemkomst.

Installation på pladsen ved Det Gamle Rådhus

Siden 1966 har Kvinde på Kærre stået som et vartegn for Holstebro og været af uvurderlig betydning for byens og kommunens image som centrum for kunst og kultur.

Indtil Kvinde på Kærre vender hjem til Holstebro Kommune, vil der blive installeret et midlertidigt værk på pladsen foran Det Gamle Rådhus. Ikke for at efterligne Kvinde på Kærre, men for at supplere pladsen og forhåbentligt være med til at skabe et rum for refleksion, indtil den rigtige skulptur vender hjem. Det er Bropas – et iværksættermiljø på Slagteriet – der står for den midlertidige installation.

 - logo

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE