ErhvervNyheder

Ledigheden i Viborg Kommune er nu lavere end før coronakrisen

Den 9. maj 2021 nåede Viborg Kommune en milepæl. Ledigheden er nu faldet så meget, at den er lavere, end før coronakrisen satte økonomien og virksomhedsaktiviteten under pres. Viborg Kommune har også en lavere ledighed end både kommunerne i Østjylland og Danmark som helhed.

Det ser lysere ud for arbejdsmarkedet i Viborg Kommune. Ledigheden er de seneste uger faldet så meget, at niveauet nu er lavere, end før coronapandemien brød ud i 2020. Helt præcis var der den 9. maj 2021 1.809 ledige, mens antallet af ledige var 1.828, da Danmark første gang blev lukket ned som følge af COVID-19 i begyndelsen af marts 2020.

Viborg Kommune har i lighed med kommunerne i Vestjylland klaret sig bedre igennem coronakrisen end kommunerne i Østjylland og Danmark som helhed. Antallet af ledige i Viborg Kommune er faldet med 1 % i forhold til marts 2020, mens ledigheden er steget 2,3 % i Østjylland og 7,8 % i Danmark samlet set.

– Tallene bekræfter, hvad jeg får at vide af virksomhedslederne: Det går godt for virksomhederne i Viborg Kommune. Faktisk så godt, at mange virksomheder efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Det er et sundhedstegn for, hvordan vores lokale arbejdsmarked har det og en udvikling, der gavner den kommunale økonomi, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Han støttes af Anders Bertel, formand for Beskæftigelsesudvalget:

– Viborg Kommunes erhvervssammensætning har betydet, at vi er kommet mere skånsomt igennem nedlukninger og restriktioner end mange andre kommuner. Det skal vi glæde os over. Samtidig skal vi også huske, at der er virksomheder og borgere, som har haft det svært det seneste år. Det gælder f.eks. servicebranchen, de nyuddannede og de sygemeldte. Beskæftigelsesudvalget vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe disse grupper godt videre, siger han.

 

Fakta

Ledige omfatter personer, der har tilmeldt sig som ledige på Jobnet, som enten er modtagere af A-dagpenge, jobparate kontanthjælps- og overgangsydelsesmodtagere m.fl.

Find yderligere tal om ledigheden i Viborg Kommune på data.viborg.dk

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close