Erhverv

International hæder til ph.d. og forskningssygeplejerske Anne Højager Nielsen

Ph.d. og forskningssygeplejerske Anne Højager Nielsen, Anæstesiologisk Afdeling, har modtaget den fornemme internationale pris “Rosemary Crow Award” for årets bedste artikel i International Journal of Nursing Studies.

Prisen uddeles af European Academy of Nursing Science og gives til en forskningsartikel, der har bidraget med væsentlig ny og værdifuld viden indenfor professionel sygepleje.

Artiklen hedder “Intensive care unit diaries: Developing a shared story strengthens relationships between critically ill patients and their relatives. A hermeneutic-phenomenological study”, og handler om, hvordan dagbogsskrivning for pårørende til kritisk syge patienter kan hjælpe patienter og pårørende med at støtte hinanden efter udskrivelsen.

Resultaterne har vakt stor interesse i fagkredse i ind- og udland – bl.a. i USA, hvor Anne Højager Nielsen blev inviteret til at præsentere forskningsresultaterne på en kongres afholdt af Johns Hopkins Hospital i Baltimore i november sidste år.

Læs den prisvindende artikel i International Journal of Nursing Studies.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x