Motor

FDM kritiserer VW koncernens mikro-trillinger

Volkswagen har normalt et godt ry, når det handler om sikkerhed i deres biler, men den seneste test af mikrobilen VW up!, og dens søsterbiler Seat Mii og Skoda Citigo har afsløret en graverende fejl, der får FDM til at stejle.

Bilerne har nemlig ikke længere nogen nødbremse, da det er blandt nogle af de ting, koncernen har sparet væk.

”VW Up, Skoda Citigo og Seat Mii har gennem mange år været nogle af de mest solgte biler i Danmark. Derfor er testresultatet også skuffende og afslører, at VW-koncernen tydeligvis har forsømt at opdatere sikkerheden. At bilens nødbremse er sparet væk, er i sig selv en skandale. Bilerne har ganske vist fået vognbaneassistent og fartbegrænser som standard, men det ændrer ikke på, at sikkerheden samlet set er under det niveau, man bør kunne forvente,” siger Søren W. Rasmussen, FDM’s repræsentant i Euro NCAP, på FDM’s hjemmeside.

Stjernetab koster penge
De tidligere modeller scorede topkarakter i 2011, da de blev testet i den europæiske sikkerhedstest, NCAP, men de fem stjerner blev til tre, da de kom gennem møllen igen i starten af december. Og det er, ifølge Søren W. Rasmussen, bare ikke godt nok.

“Tre Euro NCAP-stjerner er direkte pinligt for VW-koncernen, der bør genoverveje sin strategi, og opgradere sikkerheden snarest muligt. De tre stjerner er ikke ensbetydende med, at FDM direkte fraråder dem. Men omvendt er det heller ikke biler, vi vil anbefale. Derudover betyder resultatet, at bilerne mister deres sikkerhedsfradrag på 6.800 kroner,” forklarer Søren W. Rasmussen

 

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close