Motor

Østjyllands Politi: Vi salter på alle veje i politikredsen

Østjyllands Politi oplyste i nat via deres Twitterkonto, at der saltes på vejene i politikredsen, og dermed er det altså officielt blevet koldt i Danmark.

Vintervagten hører ind under Vejdirektoratet, og der er her, der vurderes, om der er behov for at salte eller om sneplovene skal sættes ind.

Meldingen kom således i nat, og derfor er der god grund til at være ekstra opmærksom på at køre forsigtigt.

Hvorfor er det lige at vi salter?
Når temperaturen rammer frysepunktet vil vand fra regn og dug fryse, og det skaber glatte veje og farlige forhold for bilisterne. Det ved de fleste, men nogen tror, at vi salter, fordi det giver bedre vejgreb. Men det drejer sig faktisk at om forhindre at vandet fryser.

Ved at salte sænkes vandets frysepunkt, og dermed gøres det sværere at skabe iskrystaller. Den kemiske forbindelse i salt, natrium og klor, opløser ganske enkelt iskrystallerne og frigiver ioner, der blander sig med vandet og gør det sværere at danne nye iskrystaller.

Så skal bilen til vask
Ligesom der er mange myter om, hvorfor vi salter, er der også mange myter om, hvordan vi skal opføre os, når vejene pludseligt er fyldt med salt. For det er noget skidt for bilen, og alle ved, at saltvand og tid, giver rust alle de forkerte steder.

Derfor kører mange i bilvask, når der saltes. Det er dog ofte blot en stakket frist. For det første kommer bilvaskens børster ikke lige så grundigt ind i de små steder, som saltet fra kørslen er i stand til. For det andet er bilen ofte lige så salt-ramt og beskidt, når du kommer hjem.

Det bedste, du kan gøre for din bil, er at undervognsbeskytte bilen, inden der saltes.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tjek også

Close
Back to top button
x
Close
Close