Uncategorized

40 kilo kokain beslaglagt på Aarhus Havn

Der var virkelig gevinst, da Toldstyrelsen i december fik mistanke til nogle kasser i en container på Aarhus Havn.

Efter et tip fra Toldstyrelsen, rykkede Særlig Efterforskning Vest ud og sammen beslaglagde de nogle kasser, der havde vækket mistanke i en container. Indhold: 40 kilo kokain.

”Vi udtog containeren til kontrol på baggrund af efterretninger fra vores internationale samarbejdspartnere. Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kokain,” siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Preben Buchholtz.

Der er tale om en af de største beslag af kokain i de seneste år, og gadeværdien kan måles i millioner af kroner.Politiet arbejdet på at analysere stofferne, for at få sig et billede af, hvor rent det er, og derigennem få fastslået en pris på den samlede mængde.

”Vores efterforskning viser, at kokainen sandsynligvis skulle have været læsset af i Hamborg, hvor det skulle distribueres videre til det centraleuropæiske narkomarked. Vi vurderer, at kokainen kunne være solgt for minimum et tocifret millionbeløb på gaden, muligvis trecifret ” lyder det fra  politiinspektør og leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Olsen.

Da containeren skulle videre, har Særlig Efterforskning Vest arbejdet videre med en stor international efterforskning. Der er et godt samarbejde med de internationale politimyndigheder, og indtil videre har indsatsen vakt glæde hos Brian Olsen og de andre, der arbejder i Særlig Efterforskning Vest.

”Beslaglæggelsen af kokainen er resultatet af det gode samarbejde, som vi har med Toldstyrelsen, og er et led i vores indsats mod kompliceret grænseoverskridende kriminalitet, ” siger politiinspektøren.

 

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close