112Debat/indlæg

Region Midtjylland overtager en del af ambulancerne.

Kilde: MIDT regionmidtjylland:

29.01.2020

For at sikre mere konkurrence og mest mulig sundhed for skattekronerne har regionsrådet besluttet, at Region Midtjylland fra starten af 2021 selv vil drive alle akutlægebiler og knap en tredjedel af regionens ambulancer.

Region Midtjyllands Præhospital overtager driften af yderligere fem akutlægebiler og 18 ambulancer, så regionen fra starten af 2021 selv driver alle 10 akutlægebiler og 21 af 69 ambulancer.

Kilde: Beredskabsinfo:

Fra næste år er det slut med privat drift af ambulancerne i Aarhus-området. Region Midtjylland har nemlig besluttet at hjemtage driften af 21 af regionens 69 ambulancer, og det vil primært dreje sige om de østjyske ambulancer. Også alle akutlægebiler hjemtages. Resten af ambulancekørslen sendes i udbud – men regionen vil selv oprette 13 baser, som leverandører får stillet til rådighed.

Hvad betyder det så i Vestjylland;

I Vestjylland betyder det, at Akutlægebilerne i Holstebro, Lemvig og Herning overtages af regionen ved næste udbud. I Holstebro og Herning overtager regionen hver et ambulanceberedskab.

Ændringerne skal startes i starten af 2021, men da der er andre interesserede ambulancevirksomheder, vil tiden vise, om der fortsat skal stå Falck på de resterende vestjyske ambulancer.

 

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close