Amerikansk FodboldMad og drikkeNyheder

Tre nemme hjemmelavede Super Bowl-retter

Finalen i Amerikansk Fodbold skal fejres på behørig vis med masser af junkfood og hygge. Vi har fået en professionel kok til at lave tre retter, du kan imponere gæsterne med når der er kamp søndag aften.

Amerikansk fodbold er blevet populært i Danmark, og flere og flere danskere ser med, når sæsonen sluttes af med det stort opsatte Super Bowl.

Den spilles søndag aften, og det skal naturligvis have følge af med ordentlig og gedigen junkfood fra sportens hjemland, USA. For mange betyder det, at man skal omkring køledisken i det lokale supermarked, og selv om det da også kan gå an, er det sjovere, hvis man gør det selv.

For det behøver ikke være besværligt at lave ordentligt Super Bowl-snask.

Vi har haft fat i Emil Petersen, der til daglig er kok på Restaurant Pondus i Aarhus, og bedt ham give tre bud på nem og lækker mad, der passer på ethvert bord.

Se maden blive tilberedt nederst på siden!

Opskrifter:

Buffalo Wings
2.5 kg Kylling vinger
100g hvedemel
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk røget paprika
2 spsk sukker
1 spsk salt

Glace (Glasering)
100g smør
100g honning
100g hot sauce

Blåostdressing
200g Creme fraiche
100g Blåskimmelost (evt. Danablu)

Fremgangsmetode:
1. Forvarm ovnen på 180 grader
2. Bland de tørre ingredienser og vend vingerne i blandingen. Fordel vingerne på en rist eller to, og dem steg i ovnen 30 minutters tid.
3. Imens sættes glacen over og koges til den for samme konsistens som sirup.
4. Blødgør blåskimmelosten i chef Mike – Mikrobølgeovnen – eller lad den stå ude til den er blevet blød. Så røres den sammen med creme fraiche, gerne i en blender. Smag til med salt og peber.
5. Når vingerene er færdige, vendes de i glacen og serveres med sammen med blåostdressingen.

Chili Cheese Tops
100g smør
100g hvedemel + ekstra til panering
500g sødmælk
300g ost, revet eller i tern. Cheddar, mozzarella, Gammel Knas – det er op til dig.
100g syltede jalapeños
300g fint rasp
300g Panko rasp (japansk rasp)
2 æg
salt
peber
en sprøjtepose

Fremgangsmetode:
1. Smelt smørret i en gryde.
2. Rør melet ud i smørret.
3. Lad det bruse op, og lad det simre et minuts tid. Melet må ikke tage farve.
4. Tilsæt langsomt mælken under omrøring.
5. Bring det i kog, og lad det koge et par minutter.
6. Rør godt rundt, så alle klumper bliver rørt ud, og sovsen bliver tykkere.
7. Smag den til med salt og peber.
8. Tilsæt nu ost og jalapeños og hæld massen op i en sprøjtepose.
9. Sprøjt massen ud i aflange pølser. Læg dem i fryseren en times tid, til de er faste nok til, at du kan skære dem i mindre stykker.
10. Paner stykkerne i denne rækkefølge: mel, æg, fint rasp, æg og slut af med Pankoraspen. Nu kan de fryses ned til du skal bruge dem.
11. Fritér kort tid inden servering ved 180 grader, i en gryde med høje sider

Smash Burgers
4 af dine yndlingsboller
500g hakket oksekød
4 skiver ost
100g mayonaise
30g tomatsalsa
1 hoved Icebergsalat
1 rødløg i skiver
2 tomater i skiver
syltede agurker + lidt af lagen til dressingen
Salt/peber

Fremgangsmetode:
1. Rør mayonnaise, tomatsalsa og lage fra de syltede agurker sammen og smag til med salt og peber.
2. Varm din pande op, så den er super varm
3. Del det hakkede kød ud i 4 kugler på 125g, men pas på ikke at mose kødet sammen.
4. Tag nu den ene kugle og kom den på den varme pande. Herefter tager du din kraftigste palet og smash (tryk) så kuglen flad, krydr med salt og peber. Vend bøffen og smid en skive ost på. Når osten er ved at være smeltet, tager du bøffen af, og nu kan du så stege bollen på panden i alt det lækre saft, der er tilbage i den.
5. Smør den nederste bolledel, med dressing og byg burgeren op på den ”rigtige måde. Nedefra og op: Burgerbolle, dressing, bøf, salat, rødløg, tomat og syltede agurker. Til sidst smøres top bollen med dressing og den lægges oven på.

Velbekomme!

Video: Sofie Krag Linde

Du kan læse mere om Restaurant Pondus her.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close