ErhvervMad og drikkeNyheder

Foodexpo sætter bæredygtige mål på menuen

Besøgende kan hente værdifuld viden og konkrete tips om bæredygtighed og økologi, når Nordens største fødevaremesse 22.-24. marts åbner dørene til et stort univers med alt fra grønne måltider til madspild på programmet.

Det kommer til at summe af bæredygtig idérigdom og inspiration på Foodexpo 22.-24. marts, hvor Hal H har fået overskriften “Bæredygtighed & økologi – sæt mål på menuen”. For tanken er, at de besøgende skal udstyres med gode, brugbare idéer, som de kan gå direkte hjem og føre ud i livet.

– Hal H skal give praktisk viden, så man kan gå hjem og handle. Tanken er at gøre verdensmålene mere håndgribelige. Når man går ud af hallen, skal man have sat sig et mål – og have fået redskaber med sig til at indfri det, siger projektleder på Foodexpo Carina Høgsted Kirkegaard.

Udover input fra indtil videre 70 udstillere i Hal H kan de besøgende lade sig inspirere og involvere i fire spændende aktivitetsområder: “Verdensmålshjørnet”, “Mødestedet”, “Økologisk Købmandsbutik” og “Nørderiet”.

 

Verdensmålene i fokus
I “Verdensmålshjørnet” er FN’s 12. verdensmål, “Ansvarligt forbrug og produktion”, i fokus. Her kan man få én-til-én-samtaler med fagpersoner og blive klogere på grønne måltider, madspild, affald og klima i forhold til fødevareproduktion samt økologi vs. bæredygtighed – med hverdagsnære dilemmaer i fokus. Er det fx mest bæredygtigt at købe en økologisk tomat fra Spanien eller en konventionelt dyrket tomat fra Danmark?

Besøgende kan også tage plads på skolebænken i Verdensmålsskolen og få undervisning, der vil hjælpe med at gøre det diffuse konkret og brugbart. Der er også værdifuld inspiration at hente fra Verdensmålsscenen, hvor man kan opleve faglig snak med fokus på praksis. Her vil blandt andre eSmiley fortælle om hotelpartnerskabets arbejde med at skabe en helt ny branchestandard for reduktion af madspild.

 

Dialog, økologi og nørderi
“Mødestedet” bliver hallens midtpunkt. Her kan besøgende høre foredrag af ildsjæle som Mette Dahlgaard, gastronomisk chef på Restaurant Gemyse i Tivoli, som vil fortælle om arbejdet med økologiske råvarer. I “Mødestedet” kan man også nyde en langbordsfrokost og holde dialogmøder. Her fejres også Ø-mærkets 30-års fødselsdag i samarbejde med Økologisk Landsforening mandag 23. marts.

Som noget nyt kan man købe produkter fra messen med hjem. I “Økologisk Købmandsbutik” kan besøgende både se det store udbud af økologiske varer, men altså også købe nicheprodukter som økologiske brødblandinger, honning og lemonade. Butikkens varer består af produkter, som udstillerne donerer, og al omsætning i butikken går ubeskåret til velgørenhedsorganisationen “Plant et træ”.

I “Nørderiet”, som er hallens kreative workshopområde, kan de besøgende få hands on-erfaring og inspiration til det daglige arbejde med bæredygtighed og verdensmålene. Der vil eksempelvis blive nørdet med alt fra kimchi til fermentering og grønne retter med kendte kokke som Kala Sung, Lasse Skjønning Andersen og Trine Hahnemann.

 

Se Foodexpos rekordstore aktivitetsprogram på www.foodexpo.dk.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close