HestesportNyhederSport

Dansk dressur på OL-kurs

De danske dressurryttere gjorde i dag rent bord ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, hvor Cathrine Dufour, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen beviste overfor omverdenen, at de kan blive et stærkt kort for landstr

Jublen bragede ned over de danske ryttere i dagens DWB Five Star Dressage, Grand Prix Special i Jyske Bank Boxen. Publikum skabte en fantastisk kulisse omkring den spændende klasse, hvor der var 10 ryttere til start.
Det blev dog ren dansk opvisning, da to af de danske ryttere nåede op over de magiske 80%, som er så sjældent at opnå i international dressursport. Det blev igen publikums darling, 28-årige Cathrine Dufour fra Hvalsø, som dansede til sejr sammen med Bohemian. Og selvom det er sædvanligt, at publikum venter med at klappe, til ekvipagen har hilst af foran dommerne, kunne det veloplagte publikum slet ikke vente med at klappe af de danske ryttere, som blev fulgt af taktfaste klapsalver på de sidste meter op mod dommerne. Cathrine sejrede med 82,68%.

Stævnet i Herning har dog vist, at dansk dressursport er ved at få endnu en publikumsyndling i 35-årige Carina Cassøe Krüth fra Hobro. Den uddannede berider og hendes blot 9-årige Dansk Varmblods hoppe Heilines Danciera, kaldet Danse, er ved at danse sig ind på landsholdet til OL i Tokyo. En fabelagtig præstation i dagens Grand Prix Special vurderet af dommerne til 80,106% fik nærmest det fagkyndige publikum i ekstase.

De to stærke kvinder blev fulgt af 29-årige Daniel Bachmann Andersen fra Randbøl, som sammen med Blue Hors Zepter beviste, at de er på vej tilbage i storform efter en skades- og stævnepause. Med 78,745% kom han ind på tredjepladsen.

Det var et magisk øjeblik for tilskuerne, da de tre landsholdsryttere red æresrunde sammen side om side til stående klapsalver i Jyske Bank Boxen i Herning.

– Det tegner fuldstændig vildt for den kommende sæson. Jeg tror aldrig, at dansk dressur har været så stærk, og det gør mig så stolt, at vi har ikke kun så unge ryttere, men også så unge heste. Det er jo et totalt ungt hold, men stadigvæk så har vi masser af erfaring alle tre, så det ser rigtig godt ud, udtaler Cathrine Dufour.

Højt niveau og godt horsemanship
Der blev uddelt flere 10-taller til Cathrine Dufour og Bohemian både i dagens Grand Prix Special og i fredagens Grand Prix, og den danske hoveddommer H.C. Mathiesen var stolt over at være vidne til så højt et niveau i dansk dressur.
– Det er et fantastisk hold af deltagere, udtalte dommeren på pressemødet i Herning, hvor rytterne også fik ros af dommeren for godt horsemanship:
– Jeg er stolt over at se den måde, I rider jeres heste på. De går i en flot form og med god kontakt. Det er præcis den slags dressur, vi ønsker at se i fremtiden, så tak for det, sagde H.C. Mathiesen.

 

1. Cathrine Dufour/Bohemian – 82.681%
2. Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera – 80.106%
3. Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zepter – 78.745%
4. Severo Jurado Lopez/Fiontini – 77.107%
5. Anders Dahl/Fidelio van Het Bloemenhof – 75.553%

Se hele Resultatliste her.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close