Nyheder

Danmarks grænser lukkes

Fra lørdag kl. 12 og frem til 13. april lukkes Danmarks grænser

Statsminister Mette Frederiksen har på et pressemøde kl. 19 meddelt, at Danmarks grænser lukkes fra lørdag kl. 12.

Alle andre end danske statsborgere og rejsende med såkaldt “anerkendelsesværdigt formål” vil blive afvist ved grænsekontrol. Forsvaret sættes ind til at deltage i grænsekontrollen, og der vil blive helt eller delvist lukket for fly, færger og togtrafik.

Grænsekontrollen og indrejseforbudet vil kun gælde persontransport, men ikke godstransport. Der vil stadig kunne transporteres varer ind og ud af landet.

Hvad der betegnes som “anerkendelsesværdigt formål” vil bero på en konkret vurdering
i det enkelte tilfælde. På pressemødet blev givet eksempler som eksempelvis pendlere, der bor eller arbejder i grænselandet, chauffører der transporter varer ud og ind i landet, eller pårørende der skal besøge alvorligt syge familiemedlemmer.

Til gengæld kan turister eller eksempelvis rejsende der skal på almindeligt familiebesøg blive afvist ved grænsen – hvad enten det er ved landegrænser, broer, færger eller i lufthavnen – og sendt retur.

Myndighederne forventer, at der de nærmeste dage vil opstå store køer og lange ventetider, indtil situationen stabiliserer sig og trafikken stoppes helt. Det vil blandt andet betyde at grænsependlere må indstille sig på ekstra ventetid ved grænseovergangene.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close