Mad og drikkeNyheder

Brownie med kaffe – en chokoladedrøm!!

Vi er på vej ind i weekenden, og os med børn har haft en travl uge med hjemmeskole, eftersidninger og nu trænger vi til lidt lækkert. Så hop ud i køkkenet og find skål, mel og chokolade frem og bag en brownie til aftenkaffen.

En brownie med et strejf af kaffe, gør noget godt for kagen. Kaffen spiller kun en undertone, og det er altså chokoladesmagen i brownien, som først rammer dig. Pointen med dette er nok, at hvis man vil have endnu mere kaffe smag, så er det blot at tilføre en smule mere kaffe og mel. Evt. kan man lave kaffen ekstra, ekstra stærk til sin opskrift på brownie med kaffe.

Ingredienser

  • Opskrift på ca.12 stykker brownie med kaffe
  • 200g smør
  • 1dl. Stærk kaffe
  • 200g mørk chokolade
  • 3 æg
  • 270g sukker
  • 300g hvedemel
  • En knivspids salt
  • Bages i ca 25min

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en gryde og bryg en stærk dl. kaffe
  2. Tilsæt kaffen til smøret og fjern gryden fra plusset
  3. Hak chokoladen groft og smelt den i smør- og kaffemassen
  4. Pisk æg og sukker hvidt og skummende
  5. Vend forsigtigt salt og hvedemel i æggemassen
  6. Vend forsigtigt chokolademassen i dejen
  7. Hæld dejen i en lille bageform beklædt med bagepapir
  8. Bag brownien i ovnen ved 175 graders varmluft i ca. 25min

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close