ErhvervNyheder

Erhvervsudlejer eftergiver lejeres husleje for april

Mange mindre erhvervsdrivende er hårdt spændt for i disse dage, og selvom der kommer hjælp fra regeringen, er fremtiden usikker.

Derfor var det en stor overraskelse for nogle af Aalborgs mindre virksomheder, da deres udlejer, i form af Peter Claesen fra Iciti A/S, sendte en besked om, at de ikke skulle stresse over at betale husleje i april.

”Jeg ønsker at bidrage i denne svære tid ved at undlade at opkræve leje hos samtlige mine erhvervslejere i april måned. Lejen bliver ikke et skyldigt beløb, som senere skal betales, så det menes som en ren eftergivelse af en måneds husleje, således du først skal betale husleje igen pr. 1. maj 2020.”

Peter Claesen, der er indehaver af Iciti A/S besluttede sig for at gøre noget, fordi det var nødvendigt.

“De erhvervslejere jeg har, det er alle sammen små erhverv i form af pizzariaer, barer, frisører og forskellige andre små virksomheder. De er jo allesammen ramt og går til at have en en nulomsætning. Og så slog det mig, at jeg jo kunne give dem en håndsrækning her ved at lade være med at opkræve husleje for april,” forklarer han. “På den måde håber jeg jo også at kunne beholde dem i deres erhvervslejemål i stedet for, at de skulle blive tvunget til at dreje nøglen om og ikke kunne klare skærene.”

Peter satte sig ned og skrev brevene onsdag, og i løbet af torsdagen delte en af hans lejere et billede af brevet på Facebook. Den fine gestus fik lynhurtigt skabt opmærksomhed, og Peters fredag er ikke gået som han havde forventet, da han stod op.

“Jeg er helt overvældet af al den opmærksomhed. Jeg havde slet ikke forventet, at da jeg satte mig ned onsdag aften og skrev de breve, at jeg ville blive væltet af journalister fredag formiddag. Men det dejligt, at folk tager det til sig.”

Peter Claesen ved godt, at de små virksomheder arbejder, så hårdt de kan, på at komme helskindet gennem krisen. Og det vil han gerne rose dem for.

“De skal gøre hvad de kan for at holde deres omsætning oppe. Det gør de allerede. De fleste hænger ved det yderste af neglene, og der er ikke nogen af dem, der kan læne sig tilbage, bare fordi de ikke skal betale en måneds husleje. Bliv ved med det gode arbejde, og så skal vi nok komme igennem det sammen.”

Alligevel vil han gerne lige råbe folk derude op. Så de også kan give en hjælpende hånd på deres egen mode.

“Den allerbedste opfordring er at blive ved med at handle med de små virksomheder. Sørg for at huske, at de er der og købe deres tjenester. Tag en frisør fx. Køb et gavekort hos dem. Så får de kroner i kassen lige nu og her, og så kan man så nyde det, når de har åbent igen.”

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x