HelbredNyheder

Hjerteforeningen: Fortsæt med at tage blodtrykssænkende medicin

Hjertepatienter er blevet bekymrede for at skulle tage deres blodtrykssænkende medicin. Dette skyldes historier i medierne og i medicinske tidsskrifter om sammenhængen mellem blodtryksmidlerne ACE-hæmmere, Angiotensin 2-hæmmere og COVID-19

– Vi anbefaler kraftigt, at man fortsætter med at tage sin blodtryksmedicin. Dette skyldes, at medicinen har en betydelig positiv effekt på de hjertesygdomme, som de bruges imod. I historierne, der er fremme, er der foreløbigt blot tale om hypoteser til fremtidige studier, og der foreligger endnu ingen evidens, der viser en negativ virkning ved COVID-19, siger professor Gunnar Gislason, forskningschef i Hjerteforeningen.

Denne anbefaling er bakket op af videnskabelige selskaber i Europa og USA.

Blodtryksmedicin af typerne ACE-hæmmer (fx Enalapril, Captopril) og Angiotensin 2-hæmmere (fx Losartan) bruges i vid udstrækning hos patienter med forhøjet blodtryk, sukkersyge, nyresvigt og – ikke mindst – patienter med hjertesygdom, særligt dem med hjertesvigt.

– Blodtryksmedicinen virker ved at ramme visse processor i kroppen, som COVID-19 også rammer – blot på andre steder og måder i kæden. Det er grundlaget for de mange aktuelle teorier om, at blodtryksmedicinen enten kan være til gavn eller til skade hos dem der tager medicinen og får COVID-19 infektionen, forklarer Gunnar Gislason.

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra danskerne omkring coronavirus (COVID-19) og hjertekarsygdom. Derfor har Hjerteforeningen for næsten to uger siden oprettet en særlig side – www.hjerteforeningen.dk/corona – hvor særlig vigtig viden om corona for hjertepatienter og pårørende bliver samlet og delt. Siden bliver løbende opdateret.

Hjerteforeningen

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close