ErhvervHelbredNyheder

Aarhus Kommune får nationalt ansvar for indkøb af værnemidler

Efter opfordring fra KL og Lægemiddelstyrelsen har Aarhus Kommune påtaget sig opgaven med at opbygge en fælleskommunal indkøbsorganisation for værnemidler under corona-krisen

Efter opfordring fra KL og Lægemiddelstyrelsen har Aarhus Kommune påtaget sig opgaven med at opbygge en fælleskommunal indkøbsorganisation for værnemidler under corona-krisen

Markedet for værnemidler – f.eks. håndsprit, mundbind og plastforklæder – er i øjeblikket yderst presset nationalt og internationalt på grund af den voksende corona-krise. Mange steder er lagerbeholdningen af værnemidler kritisk.

Det stille krav til kommunerne om at handle hurtigt for at sikre forsyninger i et marked, hvor der tilmed er øget risiko for at fupmagere vil udnytte situationen. Dag for dag opstår der samtidig nye muligheder, danske såvel som udenlandske virksomheder melder sig på banen og tilbyder assistance, f.eks. bryggerier, der kan producere håndsprit, tekstilvirksomheder, der kan producere kitler og mundbind, plast-virksomheder, der kan producere visirer mv.

For at kunne agere smidigt og hurtigt har KL efter aftale med Lægemiddelstyrelsen bedt Aarhus Kommune om snarest muligt at opbygge og stå for en fælleskommunal indkøbsorganisation for værnemidler under corona-krisen.

Borgmester Jacob Bundsgaard:

”Vi står i en usædvanlig situation, hvor der er brug for at være kreative og handle hurtigt – også når det gælder indkøb af værnemidler, som er en kritisk ressource overalt i verden netop nu. Derfor er jeg glad for, at vi i Aarhus Kommune kan løse opgaven på vegne af landets kommuner – og vi er straks gået i gang med at forberede den store opgave. Vi råder over en dygtig indkøbsorganisation med rigtig mange kompetencer. Samtidig er jeg også stolt over, at KL og Lægemiddelstyrelsen har betroet os opgaven; det er et stort ansvar, vi naturligvis vil leve op til. ”

København, Odense, Aalborg og Roskilde Kommuner vil ligeledes indgå i koordineringen, ligesom landets regioner også indgår i samarbejdet om fordeling af værnemidler.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x