Kultur/EventNyheder

SCI-FI-CON og Galaksedagene flytter til Randers Festuge

Der var lagt op til en stor oplevelse for fans af Star Wars og science fiction-genren generelt, da Sci-Fi-Con skulle afvikles i slutningen af april. Siden 2014 er messen blevet afholdt i Randers, og den har været et stort tilløbsstykke.

Flere gange har nogle af skuespillerne fra forskellige sci-fi-film, primært Star Wars, været til at møde på messen, og det har været populært blandt de besøgende.

Men tingenes tilstand taget i betragtning, har arrangørerne valgt at skyde dette års messe til d. 15. august, for at følge efter regeringens restriktioner.

“Jeg er selvfølgelig utrolig ked af at måtte udskyde messen, da jeg ved at der er rigtig mange der har glædet sig meget til den, men jeg lover at vi gør alt for at præsentere et spændende program på den nye dato. Jeg er er derfor nu i kontakt med både Star Wars-skuespillere, de mange cos-players og andre samarbejdspartnere for at kunne genskabe så meget af det planlagte program, som overhoved muligt. Deltagernes og gæsternes sundhed er vigtig for mig, så jeg kommer ikke udenom nye overvejelser om indretningen af stande og meget andet. Ved at flytte ’Sci-Fi-Con’ til august kommer vi forhåbentlig fri af den aktuelle smittefare,” siger manden bag Sci-Fi-Con, Benny Ray.

Randers – en by i galaksen
Sci-Fi-Con startede som en messe for fans af Star Wars, men siden 2018 har messen, sammen med kommunens kulturinstitutioner og skoler, været en del af det samlede “Randers – En by i galaksen”, der har været samlingspunkt for skoleelever, sci-fi-fans og andre, der har haft interesser indenfor genren.

”Det er med stor beklagelse, at vi er nødt til at udsætte årets galaksedage, men det siger sig selv, at vi ikke kan forsvare at gennemføre ”En by i galaksen” den 24.-25 april som planlagt. Udskydelsen sker af hensyn til folkesundheden og af hensyn til deltagere og gæster, som har krav på at få besked i god tid, så de ved, hvad de kan regne med, ” udtaler Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune, i en besked på Sci-Fi-Cons facebookside.

Masser af kræs for Sci-Fi-Fans
Det er fejret med workshops, hvor man kan lave sit eget lyssværd, og andre kreative tiltag, fra videoproduktion, foredrag og galakseløb med sjove opgaver.

”Med op mod 10.000 besøgende i løbet af tre dage sidste år og med et stærkt anker hos vores skoler og kulturinstitutioner, er ’En by i galaksen’ kendt for gode oplevelser blandt både borgere og gæster udefra. Derfor gennemfører vi galaksedagene senere på året og i det omfang, som er muligt. Her er det oplagt, at vi tænker i synergi med Randers Festuge og også i, at galaksedagene hænger sammen med Sci-Fi-Con,” forklarer Torben Hansen.

Sci-Fi-Con har booket det samme lokale i Arena Randers, og indkøbte billetter, gavebilletter og bookinger af stande vil stadig være gyldige til de nye dage.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close