MotorsportNyhederSport

Formel 1: Møde om budgetloft er udsat til næste uge

Der er endnu ikke blevet kørt et eneste løb i dette års Formel 1-sæson, men det betyder ikke, at folkene bag er blevet sendt hjem med fuld løn. Der arbejdes nemlig på nye tiltag i kampen om få nedsat budgetloftet på 175 millioner dollars med yderligere 25 mio.

Budgetloftet er planlagt til at starte fra og med næste sæson, skal være med til at mindske forskellen mellem de store hold som Ferrari, Mercedes og Red Bull, og dermed gøre feltet mere lige.

Mødet er blandt andet blevet udsat, fordi de føromtalte hold har kæmpet meget imod den nye model, og derfor har fremsendt nye analyser og idéer til vurdering i sagen.

Fyringer og lønundtagelser
Særligt Ferrari argumenterer, at et budgetloft vil skade dem, da det som udgangspunkt vil betyde arbejdspladser, og Italiens lovgivning om opsigelser er ganske strikse.

Som det ser ud på nuværende tidspunkt, er der tre undtagelser for budgetloftet, hvis det bliver gennemført: Løn til kørerne, løn til de tre øverste chefer og motorer.

Særlige motordelen kommer de mindre hold til gode, som fx McLaren og Williams, der køber deres motorer fra andre producenter, mens Haas, Kevin Magnussens hold, køber næsten hele deres bil fra Ferrari.

Også corona her
Debatten om budgetloftet er skærpet pga. Coronakrisen, der indtil videre har resulteret i, at ni af 2020 sæsonens løb er blevet aflyst. Det betyder tabte tilskuer- og reklameindtægter.

Det har fået sportsdirektør Ross Brawn til at udtale til BBC, at “det er måske tid til at gentænke de omkostninger og investeringer, der er behov for i Formel 1.”

Færre hold efter corona
Jean Todt, president for FIA, har også været ude og påpege, at der ikke er nogen garantier for, at de større hold, og særligt de store bilproducenter, stadig vil være at finde i Formel-1 feltet, når der kommer bedre overblik over det økonomiske efterspil for coronakrisen.

Den holdning deler, McLaren-chefen, Zak Brown, der påpeger, at hvis ikke der bliver kigget på omkostningerne, vil det kunne ende med at op til fire hold forlader sporten.

Der er allerede taget en del tiltag, der skal være med til at sikre sportens overlevelse, som fx. at bruge samme bil I 2021, som de bruger i år.

Det forventes at mødet afholdes i ugen efter påske.

 

 

 

Relaterede artikler

Back to top button
x