112Nyheder

Endnu flere patruljer på gaden fredag til søndag

Solidaritet og sammenhold er ikke bare vigtige værdier på en dag som 1. maj. I kampen mod coronasmitte er det helt afgørende, at vi alle udviser netop solidaritet og sammenhold. Sådan lyder det i dag fra Midt- og Vestjyllands Politi, der i weekenden sætter ekstra mange patruljer på gaden.

Mange midt- og vestjyske butikker holder igen åbent, og flere kører lige nu med ekstra gode tilbud. Midt- og Vestjyllands Politi minder op til weekenden om ikke at stimle sammen i butikker, omkring deres gadevarer eller andre steder, hvor mange færdes. Det handler om at begrænse risikoen for smittespredning med coronavirus.

 

Gående, cyklende og kørende patruljer

Midt- og Vestjyllands Politi har siden den 18. marts haft tryghedsskabende patruljer på gaden hver dag i hele kredsen som et supplement til det almindelige beredskab, og denne weekend kommer ekstra mange tryghedsskabende patruljer i aktion. Som noget nyt vil Midt- og Vestjyllands Politi også have cyklende betjente i Herning, Holstebro og Silkeborg. ”Med dem kommer vi endnu mere rundt i byerne og bliver mere synlige. Vi kommer hurtigere rundt, end når vi er til fods, og vi kommer nemmere i dialog, end når vi sidder i en bil, så det er et godt supplement til vores gående og kørende patruljer”, siger Helle Kyndesen, politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Midt- og Vestjyllands Politi på cykelpatrulje i Silkeborg

– Midt- og Vestjyllands Politi på cykelpatrulje i Silkeborg

 

Fortsæt med fornuften

Med små skridt er myndighederne i gang med at genåbne Danmark, som vi kender det, men hvis det skal blive en succes, er det helt afgørende, at alle følger anbefalingerne om social afstand og lader være med at samle sig i større grupper. ”Vi håber meget, at midt- og vestjyderne fortsat vil bære sig fornuftigt ad. Vi vil jo gerne undgå at skulle skrive bøder ud, men kan man ikke finde ud af at overholde eksempelvis forsamlingsforbuddet, så får man altså en bøde”, slår politidirektør Helle Kyndesen fast. Hun understreger, at er man i tvivl om, hvordan man skal forholde sig, sidder der stadig folk klar til at tage telefonen på den myndighedsfælles hotline – telefon 7020 0233.

 

Luft hunden et andet sted

”Vi er alle sammen interesserede i også i fremtiden at have et rigt butiksliv i Midt- og Vestjylland, så vi siger ikke, at folk skal holde sig væk fra forretningerne, men vi anbefaler, at man ikke tager hele familien af sted, men derimod nøjes med en enkelt voksen, og så anbefaler vi, at man samler sine ærinder, så man foretager færre, men større indkøb, frem for mange små indkøb”, lyder det fra politidirektør Helle Kyndesen. Samtidig opfordrer politidirektøren til, at man – hvis man bare skal ud at have frisk luft eller lufte hunden – finder et andet sted til gåturen end gågader og andre steder, hvor mange mennesker færdes, med mindre man har et ærinde netop der.

 

Engagerede midt- og vestjyder

Midt- og Vestjyllands Politi får fortsat mange henvendelser fra borgere, der gør opmærksom på situationer, hvor de mener, der kan være tale om brud på eksempelvis forsamlingsforbuddet. Og det glæder politidirektøren, at borgerne på den måde vil hjælpe politiet i arbejdet for at begrænse smittespredning af coronavirus. ”Vi oplever en stor ansvarlighed fra midt- og vestjyderne, og vi sætter stor pris på de henvendelser, vi får, og følger naturligvis også op på dem”, siger politidirektør Helle Kyndesen.

Midt- og Vestjyllands Politi har endnu ikke udstedt bøder for brud på forsamlingsforbuddet.

 

Midt- og Vestjyllands Politi på cykelpatrulje i Silkeborg

– Midt- og Vestjyllands Politi på cykelpatrulje i Silkeborg

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close