NyhederPolitik

Caféer, skoler og Superliga: Fase to bliver større end håbet

Regeringen og folkepartiets partier er lige nu i gang med at forhandle om fase to af genåbningen, og planen skal ligge klar i morgen. Det betyder, at mange af de forskellige tiltag vil kunne sættes i værk allerede fra på mandag.

Ifølge statsministeren betyder det, at caféer, restauranter, storcentre og skolerne igen kan begynde at vende tilbage til en normal hverdag. Hun vil også arbejde for at de ældre skolebørn kan komme tilbage i klasselokalerne, men hun er forberedt på, at det også her vil være en gradvis åbning.

Med åbningen gives der også mulighed for at sportens verden igen kan komme i gang, hvilket landets mange fodboldfans ser frem til. Det bliver dog i første omgang uden tilskuere, men klubberne vil altså kunne komme tilbage på plænerne.

Det hele afhænger af, at befolkningen stadig overholder de krav om hygiejne, afspritning og social distancering, der så mange gange har været nævnt.

Mange lande i Europa har haft langt mere strikse restriktioner end Danmark, men flere steder er man begyndt at åbne op. Det er dog kun meget få lande, der har lukket så meget op for samfundet som herhjemme, hvis Mette Frederiksen får den åbning hun håber på.

Formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, vil arbejde for, at der tages hensyn til de regionale forskelle i genåbningen.

“Når det drejer sig om Jylland og Fyn, så er der en meget mindre risiko ved at åbne op, end der er i hovedstadsområdet. Der er det vigtigt, at man ikke skal stå i Farsø og vente på, at storcentret i København kan åbne, får man selv kan åbne,” udtaler han til Ritzau.

Relaterede artikler

Back to top button
x