NyhederPolitik

Fremtiden i fokus på dagens pressemøde

”Nu skal vi for alvor til at håndtere, at virussen er blandt os.”

Sådan lød det fra Mette Frederiksen på et pressemøde i Spejlsalen tirsdag formiddag, der havde fokus på en række tiltag, der blandet andet skal gøre Danmark bedre forberedt på at håndtere en evt. anden bølge eller en helt ny pandemi.

En ny styrelse bliver stiftet, der skal fjerne en række logistik-opgaver fra Sundhedsmyndighedern, så de kan få frigjort hænder til at holde fokus på patienterne, forklarede Mette Frederiksen på pressemødet.

Styrelsen skal have fokus på værnemidler, tests og teststrategi.

Masker, handsker og visirer
”Vi har de værnemidler, der skal bruges. Nu skal de distribueres ud,” fortalte Mette Frederiksen.

Det betyder ikke, at der ikke vil blive sikret lagre med værnemider. Styrelsen skal sikre, at deoprettes rundt omkring i landet, og at de kan blive fordelt ud efter behov. Fremover skal værnemidler betragtes som en kritisk del af infrastrukturen. Der vil også blive oprustet på testkits.

”Vi kommer ikke til at mange, hvis en pandemi rammer igen,” understregede Statsministeren.

Øget testkapacitet
”Fra at teste relvativt få, en gang, er vi nu et af de lande, der tester flest per indbygger,” udtalte Statsministeren, og fastslog at det arbejde skal fortsætte.

Den nye teststrategi inkluderer smittesporing. Patienter, der tests positive for corona, vil blive kontaktet af en hotline under den nye styrelse. Sammen skal de finde frem til potientielt smittede, der efterfølgende vil blive tilbudt en test, så smittekæderne kan brydes.

Hensyn til de svageste
Statsministeren lagde også vægt på, at selvom vi er godt i gang med genåbningen, skal vi stadig huske, at coronavirussen er blandt os. Hun opfordrede kraftigt til, at de danskere, der nu vender tilbage til noget, der ligner en normal hverdag, husker, at de svageste i samfundet stadig skal tage ekstra hensyn.

”Vores fælles forpligtelse overfor de sårbare og de ældre er blevet større.”

 

.

 

 

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close