Kultur/EventNyheder

Eddie Skoller vender tilbage til JESUS CHRIST SUPERSTAR knap 50 år efter danmarkspremieren

Eddie Skoller vil være at finde på scenen, når Danmarks Underholdningsorkester til efteråret slår dørene op til deres 50-års jubilæumskoncertudgave af JESUS CHRIST SUPERSTAR. Eddie Skoller indtog rollen som Herodes, da JESUS CHRIST SUPERSTAR havde danmarkspremiere i 1972.

Eddie Skoller vil være at finde på scenen, når Danmarks Underholdningsorkester til efteråret slår dørene op til deres 50-års jubilæumskoncertudgave af JESUS CHRIST SUPERSTAR. Eddie Skoller indtog rollen som Herodes, da JESUS CHRIST SUPERSTAR havde danmarkspremiere i 1972. Samtidig offentliggøres den britiske skuespiller Cavin Cornwall i rollen som Caiaphas, som han for nylig modtog prisen for Bedste Mandlige Birolle ved Black British Theatre Awards. Til efteråret er de begge at finde på scenen, når jubilæumskoncerten har premiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene den 26. september og efterfølgende tager på turné rundt i landet.

Billetsalget er gået strygende, hvilket får Danmarks Underholdningsorkester til at åbne op for yderligere to koncerter i hhv. København og Aalborg. Billetterne er i salg nu.

Allerede offentliggjorte Allan Mortensen stod på scenen som Judas, da JESUS CHRIST SUPERSTAR havde danmarkspremiere i 1972. Nu får han selskab af endnu et velkendt ansigt fra dengang, da Eddie Skoller er special guest, når Danmarks Underholdningsorkester slår tonen an til deres storslåede 50-års jubilæumskoncertudgave af rockmusicalen. Eddie Skoller kommer til at introducere JESUS CHRIST SUPERSTAR og vil gennem en personlig skildring indføre publikum i det dramatiske handlingsforløb om Jesu sidste tid, set fra Judas’ perspektiv.

Eddie Skoller udtaler:

”Jeg glæder mig enormt meget til at være med til at fejre 50-års jubilæet for JESUS CHRIST SUPERSTAR sammen med Danmarks Underholdningsorkester. Det er en historie og nogle sange, der står mig meget nært, så det er kæmpe stort for mig at få lov til at være med igen som special guest.”

Direktør for Danmarks Underholdningsorkester, Andreas Vetö, udtaler:

”Jeg er utroligt glad for at Eddie Skoller vil være en del af fejringen, når vi til efteråret hylder et af de største musical-rockalbum nogensinde. Samtidig er jeg glad for, at vi i dag kan åbne for yderligere to koncerter, så endnu flere kan opleve den fantastiske jubilæumskoncert, vi har stablet på benene med nogle af landets dygtigste sangere i front for orkestret.”

Foruden Eddie Skoller kan Danmarks Underholdningsorkester offentliggøre, at britiske Cavin Cornwall skal synge rollen som ypperstepræsten Caiaphas. Cavin Cornwall modtog for nylig prisen for Bedste Mandlige Birolle ved Black British Theatre Awards for at have spillet samme rolle i London. Han har desuden medvirket i bl.a. Star Wars-filmene The Force Awakens og The Last Jedi.

Det er gået rigtig godt med billetsalget til koncerterne med blandt andre Erann DD, Fallulah og Christoffer Brodersen i spidsen. Derfor åbnes der op for to nye koncerter: En eftermiddagskoncert i Aalborg den 25. oktober samt en ekstra koncert på Det Kongelige Teaters Gamle Scene søndag den 1. november kl. 16.00.

Billetter til alle koncerterne kan købes via www.jesuschristsuperstar.dk.

Handlingen i JESUS CHRIST SUPERSTAR

JESUS CHRIST SUPERSTAR er en rockopera af Sir Andrew Lloyd Webber med tekst af Tim Rice og blev første gang opsat på Broadway i 1971, inden den året efter havde premiere i London. Forestillingen handler om Jesu sidste tid på Jorden og fortælles primært fra disciplen Judas’ synspunkt. Forestillingens omdrejningspunkt er relationen mellem Judas og Jesus, men rummer samtidig et trekantsdrama mellem Jesus, Judas og Maria Magdalene.

Turnéplan 2020

Det Kongelige Teater, Gamle Scene: 26.-27. september

Musikteatret Holstebro: 3. oktober

Musikhuset Aarhus: 4. oktober

Vejle Musikteater: 9. oktober

Carl Nielsen Salen, Odense: 10. oktober

Tinghallen, Viborg: 24. oktober

Musikkens Hus, Aalborg: 25. oktober

Arena Næstved: 31. oktober

Det Kongelige Teater, Gamle Scene: 1. november

 

Fakta om JESUS CHRIST SUPERSTAR

Det kreative hold

Dirigent: Andreas Vetö

Iscenesættelse og kreativ sparring: Toniah Pedersen

Producent: Danmarks Underholdningsorkester

Medvirkende

Maria Magdalene – Fallulah

Judas – Erann DD

Jesus – Christoffer Brodersen

Kong Herodes – Martin Brygmann

Pontius Pilatus – Bjørn Fjæstad

Annas – Allan Mortensen

Caiaphas – Cavin Cornwall

Simon – Tim Schou

Peter – Anders Ørsager

Special guest – Eddie Skoller


Om Danmarks Underholdningsorkester:

Danmarks Underholdningsorkester er landets eneste musikerejede orkester og har eksisteret som sådan siden januar 2015. Orkestrets rødder strækker sig dog 80 år tilbage til grundlæggelsen i 1939 og har især opnået bred international anerkendelse igennem dets 20-årige samarbejde med chefdirigent Adam Fischer og har samtidig bevaret en skarpsleben populærmusikalsk profil. Med den ballast ønsker Danmarks Underholdningsorkester at bringe den symfoniske musik ind i fremtiden ved at skabe nye formater, der hviler på en stadig mere raffineret evne til at være i tæt kontakt med dét publikum, der søger de store oplevelser med orkestermusik inden for både den rytmiske og den klassiske genre.

Danmarks Underholdningsorkester kan opleves overalt i Danmark og i udlandet som en partner, der evner at præsentere de helt store musikalske oplevelser på baggrund af en fordomsfri, nysgerrig og frugtbar samskabende proces.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close