MotorNyheder

Introduktion af Audi Q7 plugin hybrid i Danmark

Audi er nu klar til at introducere plugin hybridversionen Q7 TFSI e i Danmark. Den store SUV, hvis plugin-hybrid drivlinje kombinerer en 3-liters V6 benzinmotor med en kraftig elektrisk motor, fås i to effektniveauer. Listepriserne starter fra 994.990 kr. for Audi Q7 55 TFSI e quattro.

Det lille ”e” er hos Audi kendetegnet for biler med Audis plug-in teknologi, hvor de velkendte principper fra en brændstofmotor kombineres med kræfterne fra en elmotor. Således er ”e-tron” fremover forbeholdt rent elektriske modeller fra Audi.

Audi Q7 TFSI e udbydes i en 60 TFSI e quattro med en systemeffekt på 456 hk og 700 Nm systemmoment, samt i en 55 TFSI e quattro med 381 hk og 600 Nm. Den 3.0 liters benzinmotor er en af mærkets mest avancerede, hvor den turboladede og kultiverede V6 giver 340 hk og 450 Nm. Den er certificeret i henhold til Euro 6d TEMP-emissionsstandarden og er udstyret med partikelfilter. Elmotoren – en permanent aktiv synkronmotor – har en ydelse på op til 94 kW og 350 Nm og er integreret i den otte-trins tiptronic gearkasse.

Strømmen til den elektriske motor kommer fra et væskekølet lithium-ion-batteri, der er placeret under bagagerummets gulv og har en kapacitet på 17,3 kWh ved 308 volt. Batteriet består af 168 prismatiske celler, og ved rekuperation fungerer elmotoren som generator og fører jævnstrøm tilbage i batteriet.Begge varianter kan med elmotoren alene køre op til 135 km/t. Rækkevidden ved kørsel udelukkende på el er op til 43 kilometer (efter WLTP-cyklussen).

Udvalgt standardudstyr

Multifunktionslæderrat plus med skiftekontakter, el-indstillelige forsæder, 4-vejs el-justerbar lændestøtte, sædevarme foran, læder/kunstlæderindtræk, midterarmlæn, ambientebelysning, Audi virtual cockpit, MMI Navigation Plus med MMI touch response, Audi connect Navigation og Infortainment (3 år), bluetooth interface, Audi sound system, Audi pre sense front og basic, fartpilot, kamerabaseret vejskiltevisning, vognbaneafvigelsesadvarsel, fjernlysassistent, parkeringshjælp plus, Audi drive select, elektrisk bagklap samt el-indstillelige og opvarmelige sidespejle.

S line designlinjen har desuden 19” fælge, adaptiv sportsluftundervogn samt S line designelementer.

Ekstra udstyr i plugin hybridversionerne

55 TFSI e og 55 TFSI e S line minder udstyrsmæssigt meget om det eksisterende modelprogram for Q7. Dog har de ekstra udstyr som 3-zoners komfortklimaanlæg, 19” alufælge og panellister med aluminiumsindlæg foran og bagi.

60 TFSI e S line skiller sig ud fra de andre modeller ved at have en del ekstra udstyr som 20” alufælge, røde bremsekalibre, sort optikpakke, sidespejle i sort højglans, sort tagræling, Matrix LED-forlygter med dynamisk blinklys og LED-baglygter med dynamisk blinklys, 3-zoners komfortklimaanlæg, komfortmidterarmlæn foran, læder/Alcantara sædeindtræk, sportssæder foran, samt indstignings-LED-lys med projicering.

Priser

Motorvariant     Listepris Beskatningspris
Q7 55 TFSI e quattro     994.990 kr.      914.895 kr.
Q7 S line 55 TFSI e quattro 1.079.990 kr.      995.345 kr.
Q7 S line 60 TFSI e quattro 1.324.990 kr.   1.229.412 kr.

Det er muligt at downloade en prisliste på Audi Q7 TFSI e, hvor også udstyr fremgår.

 

Forbrugsangivelser
Forbrugsangivelse iht. normen for plug-in-hybridbiler. Angivelser vedr. brændstofforbrug og CO-emission er afhængigt af den valgte dæk-/fælgstørrelse samt tilvalgt ekstraudstyr.

Audi Q7 S line 60 TFSI e quattro
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 31,3
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 73

Audi Q7 55 TFSI e quattro (S line)
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 31,3 (32,3)
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 72 (71)

Der tages forbehold for eventuelle fejl og ændringer.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close