ErhvervNyheder

Mange søger til A-kasserne for hjælp under coronakrisen

Næsten 50.000 flere danskere er blevet ledige under corona, når man sammenligner med tallene fra sidste år.

I marts 2020 steg medlemstallene for de samlede a-kasser med næsten 2.365. Om coronakrisen for alvor har fået flere danskere til at melde sig ind i alle de danske a-kasser vil først vise sig, når tallene for april bliver opgjort. Men allerede nu melder flere af a-kasserne om en stigning på næsten 50% i ansøgninger.

Især a-kasser med medlemmer i brancher, hvor der er ingen eller kort opsigelsesvarsel er blevet ledige. Det er også disse og de tværfaglige a-kasser, der har rapporteret om medlemsvækst over de sidste to måneder.

Krisen har gjort endnu flere opmærksomme på værdien af en god a-kasse.

Derfor er mange også begyndt at undersøge, hvorvidt deres nuværende a-kasse er den rette for dem. Det har også haft en betydning for de mange ledige uden for dagpengesystemet, som er begyndt at ansøge om medlemsskab.

For nogen kan det dog være svært at lure hvilken a-kasse, der passer bedst til deres fag, branche og jobsituation. Derfor har A-kasse Eksperten udviklet en ny A-kasse test, som skal hjælpe ledige med at afklare deres muligheder – og finde den A-kasse, som passer bedst til den enkelte.

Testen kan tages her, og tager kun et-to minutter.

Den tager udgangspunkt i en række kriterier blandt andet fag, behov og præferencer. Et af spørgsmålene er især blevet relevant under coronakrisen: hvorvidt man ønsker lønsikring eller ej. I mange tilfælde dækker lønsikring nemlig over det indtægtstab, der kan opstå, når man bliver sendt på tvungen ferie.

Fakta

  • 48.329 flere danskere har meldt sig ledig siden d. 11. marts.
  • I alt 109.816 har mistet deres job i samme periode.
  • A-kasserne har set en samlet stigning i medlemstal på 2.365. Der forventes en yderligere stigning, når tallene for april er blevet opgjort.
  • A-kasse Eksperten er en uafhængig organisation, der sammenligner tilbud, priser og fordele mellem de mange a-kasser.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close