112Nyheder

Ulykkelig mor: Derfor bortførte jeg min søn

Den 4. maj udsendte Østjyllands Politi en efterlysning af den 42-årige Rikke Thomsen og hendes 3-årige søn, Carlo.

Rikke Thomsen blev den 23. marts pålagt at udlevere sin 3-årige søn til sønnens far, efter at Familieretshuset i Aabenraa på et administrativt grundlag på 3 dage havde afgjort, at faderen skulle have midlertidig forældremyndighed og bopæl over barnet, selvom forældrene aldrig har aldrig boet sammen, og at faderen efter en lang periode med overvåget samvær, fået tildelt meget sparsomt samvær med sønnen. Det fik Rikke Thomsen til at gå under jorden med sin søn.

Rikke oplyser, at hun har måttet flytte fra sin lejlighed igennem 7 år, på grund af trusler fra faderen og at han har udøvet stalking by proxy overfor både hende, datteren, hendes familie og bisidder.

Min By News har været i kontakt med Rikke Thomsen, som i øjeblikket opholder sig i Københavnsområdet.

Mens hun fortæller, bryder hun flere gange grædende sammen, fordi hun savner den lille Carlo, som nu i tre uger har opholdt sig hos faderen, som via sin advokat erklærer, at han ikke ønsker, at sønnen skal se sin mor mere.

Den 20. december 2019 sidste år søger faren fuld forældremyndighed, samt optrappet samvær, men får afslag, af Østre Landsret.

På et telefonmøde den 1. april ved Familieretten i Aarhus gør Rikke Thomsens advokat opmærksom på, at Rikke ikke ønsker at udlevere Carlo, i weekenden til faderen, da Carlo lider af svær astmatisk bronkitis, og på grund af situationen med coronavirus, som netop er på sit højeste i Danmark. Udover det har Rikke Thomsen igennem halvandet år oplevet svær mistrivsel hos sønnen efter samvær med faderen.

På trods af Rikkes udtalelser om ikke at aflevere Carlo finder retten ingen grund til at tilbageholde hende, men afgør at Carlo skal afhentes ved tvang og bo hos sin far.

Den 1. april skulle Rikke Thomsen altså udlevere sin søn til faderen, men var allerede på det tidspunkt gået under jorden, og blev efterlyst over hele landet.

Blev bortført af rocker ved advokat
Rikke Thomsen bemærker, at mens hun var efterlyst blev hun kontaktet af en gammel bekendt som ifølge hende har rockerrelationer. Han tilbød at ringe til faderen og hans HA venner, så der kunne laves en forhandling, samt lave en juridisk aftale, til moderens, faderens og sønnens fordel forklarer Rikke Thomsen.

»Jeg indvilligede i dette, såfremt en advokat var til stede og skulle notere hvad vi aftalte for at det skulle være juridisk gyldigt.«

Den bekendte havde kontaktet en advokat, som Rikke ikke kendte, men hun accepterede alligevel et møde med advokaten og den bekendte rocker. Den bekendte til moderen havde angiveligt allerede kontaktet faren og en bekendt af ham. Rikke Thomsens opfattelse er, at de havde sagt god for forhandlingen.

»På advokatens kontor taler min bekendte i telefon med faderen og hans rockerven. Pludselig bliver min bekendte aggressiv og siger, at faderen og hans ven fra HA ikke vil gå med til at skrive noget ned på papir. Både advokaten og jeg siger, at så skal vi ikke lave nogen aftale med dem. Så går han fuldstændig amok og råber og skriger, at det er ude af mine hænder og at vores søn bliver hentet næste dag kl. 10:00,« fortæller Rikke Thomsen.

»Jeg er helt knust, og så hiver han mig med i sin range Rover. Han tvinger mig med hjem i sin lejlighed hvor han spærrer Carlo og mig inde i sin lejlighed og sidder vagt foran døren« forklarer Rikke Thomsen, som karakteriserer den nat, som den værste i hendes liv. Igennem hele natten truer han hende, og siger, at hvis hun laver ballade, bliver det værst for hende selv, forklarer Rikke.

»Kl. 10 henter Carlos far min søn nede på gaden foran lejligheden. Jeg prøver at stikke af fra rockeren som har holdt os indespærret og råber at jeg vil fortælle alle, hvad han har gjort ved Carlo og mig om natten,« tilføjer Rikke.

»Han fanger mig, og kører mig ned på Psykiatrisk Center Amager og smider mig råbende af i receptionen på gulvet og råber at jeg er efterlyst.«

En læge ser optrinnet, og ringer efter politiet erklærer Rikke Thomsen. Politiet kommer hurtigt og opfordrer Rikke Thomsen, til at udtale sig omkring nattens forløb, med opbakning fra lægen. Men Rikke Thomsen er på det tidspunkt i chok, og kan ikke udtale sig. Lægen gør samtidig opmærksom på, at han gerne vil stå til rådighed som vidne imod den bekendte.

Min By News har fået indsigt i en udtalelse fra den overlæge, som behandlede hende på Psykiatrisk Center, hvor hun lader sig frivilligt indlægge. Heraf fremgår det bl.a., at Rikke Thomsen fremstår akut præget af den aktuelle krise, og savner sin søn voldsomt. Hun er bekymret for sønnens ve og vel, da han ikke vil være hos sin far, og aldrig har sovet væk fra hende tidligere.

Overlægen skriver endvidere: »Patienten er præget af den aktuelle situation med desperation over at ikke kunne hjælpe sin søn. Patienten er ellers psykisk stabil, fornuftig og sammenhængende. Kan gengive de sidste 3 års forløb med perfekt kronologi og detaljer.«

Patienten fremstår med neutralt stemningsleje, ingen depressive symptomer, ingen psykotiske symptomer.«

Sagen om frihedsberøvelse er anmeldt til politiet, og den 27. maj skal Rikke til afhøring ved politiet.

Efterfølgende er hun blevet sigtet efter den milde paragraf for at bortføre sin søn, men hun er ikke mere efterlyst.

Socialministeren inddrages i sagen

MF Karina Adsbøl (DF) vil stille spørgsmål til socialministeren (foto: Steen Brogaard)

Medlem af Folketinget Karina Adsbøl fra Dansk Folkeparti vil kræve en forklaring fra socialminister Astrid Krag på hvordan en dom fra Østre Landsret fra den 20. december kan omstødes af Familieretshuset allerede efter knapt fire måneder.

Der foreligger endnu ikke noget svar fra ministeren.

Det har endnu ikke været muligt at træffe hverken faderen, eller hans advokat.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close