NyhederPolitik

Borgermøder om råstofgrave bliver på skærm

Nu kan der gives høringssvar til Region Midtjyllands kommende råstofplan. I den forbindelse stiller regionspolitikere og fagfolk op til fire borgermøder, som på grund af COVID-19 gennemføres virtuelt via livestreaming på internettet.

En råstofplan med mulige graveområder i regionen de kommende 12 år giver naturligt anledning til en række spørgsmål fra regionens borgere. Dem bliver det muligt at få direkte svar på i kommende uger, når Region Midtjylland, som led i høringsprocessen, inviterer til i alt fire virtuelle borgermøder.

Alle kan via computer, tablet eller mobil se med og deltage med spørgsmål i møderne, hvor politikere og fagfolk står klar til at svare. Både på helt generelle spørgsmål om råstoffer og politisk prioritering, men også mere lokale spørgsmål i områder, hvor der fx foreslås et råstofområde eller en udvidelse af en eksisterende råstofgrav.

– Vi vil rigtig gerne stille mere information til rådighed og sikre, at interesserede får svar på deres spørgsmål, nu mens høringen står på, og alle har mulighed for at afgive høringssvar. Allerhelst ville vi møde folk ansigt til ansigt på fysiske borgermøde, men hele corona-situationen har gjort det nødvendigt at lave et virtuelt alternativt, siger formand for Udvalget for Regional Udvikling Jørgen Nørby (V), der selv deltager på alle møderne.

Fire virtuelle møder på plan2020.rm.dk

Der bliver i alt fire virtuelle møder. De bliver sendt direkte, så alle kan se med live og stille spørgsmål op til mødet eller undervejs.

– Vi håber selvfølgelig, at mange har lyst til at se med og stille spørgsmål, selv om det er en alternativ mødeform. Råstoffer er et vigtigt samfundsanliggende, hvor regionen spiller en rolle. Der er brug for råstofplaner her og nu for at holde udviklingen i gang, men vi skal også tænke i mere bæredygtige løsninger, siger næstformand for Udvalget for Regional Udvikling Flemming Knudsen (S).

Alle med adgang til internettet kan være med via en almindelig browser på adressen plan2020.rm.dk. Møderne gennemføres som “fyraftensmøder” fra kl. 16.30-18.00. Det første møde vil være et generelt møde om råstofplanen, mens de efterfølgende tre har fokus på hver sin geografiske del af Region Midtjylland.

Mødedatoer og fokus

Mandag den 15. juni 2020: Omhandler hele Råstofplan 2020

Tirsdag den 16. juni 2020: Fokus på Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Silkeborg og Ikast-Brande Kommune

Onsdag den 17. juni 2020: Fokus på Samsø, Aarhus, Skanderborg, Hedensted, Odder og Horsens Kommune

Torsdag den 25. juni 2020: Fokus på Herning, Holstebro, Skive, Struer, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommune.

På hjemmesiden råstofplan2020.rm.dk er der mere information om møder og en kort video om, hvordan man ser mødet og stiller spørgsmål før og under møderne. På råstofplan2020.rm.dk kan man også læse hele forslaget til Råstofplan 2020 og afgive høringssvar.

5568_raastof2020_datoer_72dpi_1024px.jpg

Fakta

 

  • Læs mere om forslaget til Råstofplan 2020 i pressemeddelelse fra den 27. maj 2020, da regionsrådet vedtog forslaget.
  • Der opgraves for øjeblikket ca. 10 mio. kubikmeter råstoffer i Region Midtjylland om året, og der er i dag ca. 100 aktive råstofgrave i regionen.
  • Region Midtjylland er forpligtet til at lave råstofplaner, der sikrer forsyningen af fx sand, grus og ler min. 12 år frem.
  • Forslag til Råstofplan 2020 er i høring fra 8. juni-1. september 2020.
  • Læs forslaget til Råstofplan 2020 og mere om borgermøder på råstofplan2020.rm.dk.
  • De virtuelle borgermøder kan følges direkte på plan2020.rm.dk.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close