ErhvervNyheder

Jeppe Søe bliver ny ansvarshavende chefredaktør på Min By News

Min By News opruster, og overlader nu roret til Jeppe Søe, der bliver Ansvarshavende Chefredaktør. Målet er stadig en landsdækkende platform for lokale nyheder, med fokus på relevans, journalistisk tilstedeværelse og godt håndværk.

Siden Min By-redaktionerne blev samlet under Min By News har redaktionen arbejdet på at lave lokale nyheder og skabe rammerne for en landsdækkende platform, og med ansættelsen af Jeppe Søe rykker vi skridtet videre.

Jeppe har længe kigget på Min By News, og han har kunnet nikke genkendende til ønsket om at skabe lokale nyheder, uden at ty til clickbait og manipulerende overskrifter.

“Min By News er et medie, der bekræfter egne værdier. Det er startet som små lokale projekter og nu samlet i et enkelt relevant medie. Redaktionen er spredt ud på foreløbig 12 byer og består af en dedikeret flok af lokalredaktør, journalister og fotografer – folk, der bare elsker at skrive og fortælle historier. Det er det vigtigste i en tid, hvor de fleste mest går op i overskriften. På Min By News tror vi på, at historien under overskriften kan skaffe besøgende – og vores mest besøgte historier er netop dem, hvor læseren kan genkende sin egen hverdag,” lyder meldingen fra den nye chefredaktør.

Lokalstof til lokalbefolkningen
Min By News startede tilbage i 2012 som Min By Holstebro, og har siden vokset og udvidet sig til at dække de fleste større byer i det midtjyske, og der kommer hele tiden flere til. Fokus skal være på de enkelte lokalsamfund, og med Jeppe som en del af redaktionen, bliver der flere kræfter til at føre planen ud i livet.

“Min By News vil være et samlet nyhedsbillede, der skal beskrive Danmark fra mange små redaktioner over hele landet. Det gælder blandt andet lokalpolitik, kultur og lokale holdninger. Målet er at huske alle på, at en holdning fra en lokalpolitiker i Viborg er relevant at få ud, fordi denne måske en dag kan lede et parti – ligesom svaret på de helt store udfordringer sagtens kan ligge i Restrup Enge udenfor Aalborg,” forklarer Jeppe Søe.

Lokalkultur kommer også i kikkerten
Kulturen har længe været en del af det redaktionelle materiale på Min By News, og der har været dækning af teater, udstillinger, koncerter og flere andre tiltag, rundt omkring i landet. Det kommer ikke til at ændre sig, forklarer Jeppe. Tværtimod.  Kulturen er vigtig for det lokale samfund, men de større medier har få linjer til overs for den lille forestilling og den intime koncert.

“Ser man på mediebilledet er fokus centraliseret. Vi kan se tendenser vokse i Holstebro, der først opdages, når de er blevet en landsdækkende virkelighed. Vi kan se medierne sidde på lårene af hinanden i Roskilde Festivalens medieby, mens der står en enkelt freelancer på Bork Havnefestival. Der er teatre i provinsen, som end ikke oplever at blive anmeldt,” forklarer Jeppe, og selvom han godt kan se, hvorfor det forholder sig sådan, er han ikke parat til bare at følge trop, når det kan gøres på en bedre og mere relevant måde.

”Medierne venter, til der er en tilpas mængde læsere, der er med på tendensen – eller opdager det først, når den banker på i deres egen baghave. De store linjer dækker vi selvfølgelig også, men de fleste store linjer bygger på lokale plantegninger! Vores opgave som medier er at fange tendenserne, når de er små, og inden de breder sig. Derfor er en lokaldækning så væsentlig for samfundet.”

Stolt stifter
Min By News blev stiftet af Martin Gorritzen, ud fra et ønske om at levere relevante lokale nyheder i Holstebro. Med tiden er det vokset, og han er både stolt over og glad for, at Jeppe Søe har sagt ja til stillingen.

“Nå vi ser på den den udvikling mediebilledet er gået igennem, og den mission, vi har sat os for hos Min By News, er jeg meget glad for, at Jeppe Søe har sagt ja til at blive en del af vores team. Jeppe Søe er en skarp profil, som passer godt ind i vores måde at se verden på. Vi har samtidig mange fælles holdninger og visioner, som vi glæder os til sammen at udvikle, og til at sætte i værk. Hos Min By News, arbejder vi hele tiden på at styrke de lokale nyheder, og med Jeppe Søe om bord er der ingen tvivl om, at vi kan skabe endnu større lokal synlighed,  og vores målsætning om at vokse yderligere har fået endnu mere kraft,” fortæller han.

Jeppe Søe startede den 1. Juli.

Fakta: Jeppe Søe, født 1971 – bor i Aalborg. I hans journalistiske karriere har han gennem 30 år arbejdet med det lokale – også når han har været på landsdækkende medier. Jeppe Søe startede på TV Aalborg, som med nærhed opnåede byens opmærksomhed. Derefter TV2/Nord, der fangede hele regionen. Så blev han landsdækkende journalist og vært på både TV2 og TV3. Han har arbejdet med kulturen på Appetize og senere sit eget Et Cetera Magazine – fokuseret på fagmedier som redaktør på Dansk Handelsblad – og hvert sted har han i sin tilgang taget afsæt i lokale initiativer og handlinger – og gjort dem landsdækkende – ligesom hans aftryk på debatten gennem klummer og deltagelse i radio/tv altid er med syn på sammenhængskraften i HELE Danmark. Jeppe Søe fortsætter ved siden af med sine mange foredrag landet over, klummer i andre medier og som direktør og rådgiver i Thrane Media, der også vil indgå som partner i Min By News.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close