NyhederPolitik

Forsamlingsforbuddet gælder nu mere end 100 personer

Fra og med i dag, tirsdag d. 8. juni, er forsamlingsforbuddet blevet hævet fra at måtte samles op til 50 personer på samme sted til at måtte samles 100 personer samme sted.

”Det er glædeligt, at vi nu kan åbne endnu mere op og tillade flere mennesker at forsamles. Men det betyder ikke, at vi skal begynde at slække på indsatsen mod COVID-19. Vi vil fortsat være til stede, der hvor mange mennesker forsamles, og vi vil også være klar med bødeblokken skulle dialogens vej ikke være mulig”, udtaler Peter Ekebjærg, chefpolitiinspektør hos Rigspolitiet.

De nye grænser gælder stadig ikke private arrangementer i hjemmene og haver, så det kan altså lade sig gøre at afholde større arrangementer. Det er også tilladt at afholde arrangementer med op til 500 personer. Dog er det her et krav, at deltagerne som udgangspunkt sidder ned, og at der stadig tages hensyn til de eksisterende retningslinjer for hygiejne og afstand.

”Tidligere blev forsamlingsforbuddet hævet fra maksimalt 10 personer til 50. Dengang gav det ikke anledning til de store politimæssige udfordringer, og det forventer jeg heller ikke, efter det nu er hævet igen. Men man skal huske på, at smitten stadig er i det danske samfund, og derfor lyder opfordringen fortsat fra myndighederne, at man skal holde afstand til hinanden og holde god hygiejne”, siger Peter Ekebjærg.

Rigspolitiet har i løbet af nedlukningen angivet en række steder som værende “Hotspots”, som fik ekstra opmærksomhed fra ordensmagten. I dag er de dog reduceret til den såkaldte “Hipsterhøj” i Graven i Aarhus, Tronholmen i Randers og Jomfru Ane Parken i Aalborg indenfor Min By News’ dækningsområde.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x