LivsstilNyheder

Tips til en god sommer: Tag på byferie

Danmark er et dejligt land. Særligt når solen skinner ned på de grønne marker. Når vinden får Vesterhavets bølger til at skylle ind over stranden. Selv når vejret er for ustadigt til at bevæge sig for langt væk fra et overdækket område, kan man finde skønne ting at tage sig til. For rundt omkring i landet er der masser af byidyl, der er værd at køre efter.

Blokhus

Fiskerbyen der blev til en ferieby har normalt kun godt 500 beboere, men Jammerbugtens smukke sandstrande og byens ferieliv tiltrækker hvert år omkring 1.000.000 gæster til byen. Nogle lækre restauranter som Futten og Klausen Fisk og Skaldyr er besøget værd. Strandhotellet ser måske nok ud til at være et klassisk gammelt dansk badehotel, men det er faktisk opført i 2017. Blandt de seværdigheder, der er værd at besøge kan nævnes Blokhus Klitplantage og Museum for Papirkunst.

Find Blokhus på Google Maps.

Søndervig

Hvis du leder efter rigtigt vesterhavsvand, er området omkring Ringkøbing Fjord stedet for dig. Søndervig har rig adgang til alt, hvad Vesterhavet kan byde på, og byen har oparbejdet en velfungerende turistinfrastruktur, der giver fine muligheder for, at byens besøgende kan komme rundt og opleve så meget som muligt. Søndervig ligger lige midt i et udbygget sommerhusområde, så hvis der er tid til mere, kan byen være et godt bud på en god lang vesterhavsferie. Går turen til Søndervig er Lyngvig Fyr et must, og strandene er plettede med bunkere fra Anden Verdenskrig, der også er en turen værd.

Find Søndervig på Google Maps.

Skagen

Meget mod nord ligger Skagen, der er kendt for en lang række malere, for Ruth’s hotel, et udbygget sommerliv og ikke mindst Grenen, der vitterligt er spidsen af Jylland, og stedet hvor Skagerrak og Kattegat mødes. Byen er hvert år feriemål for adskillige danske og udenlandske turister, og det giver meget god mening, når du er ankommet i byen. Turen på Grenen er et must, men på turen rundt i klitterne, kan du også fange Danmarks første vippefyr, der blev bygget i 1627 og efterfølgeren Det Grå Fyr, der stod klart mere end 200 senere, og den dag i dag stadig er landets andenhøjeste fyr.

Find Skagen på Google Maps.

Ebeltoft

Er der hang til det gammeldags, går du ikke galt i byen med en tur til Ebeltoft. Gaderne i den gamle bymidte er belagt med brosten, og der er stadig mulighed for at finde gamle skæve bindingsværkshuse rundt omkring, der står velbevarede, ligesom Det Gamle Rådhus, der blev opført i 1789, og som hvert år er stedet, hvor 500 par bliver gift. Udover den gamle bymidte byder Ebeltoft på et stort sommerhusområde, med adgang til Mols Bjerge og den skønne natur på Djursland. Fregatten Jylland ligger ved kaj i Ebeltoft, og byens andre seværdigheder som Glasmuseet og Maltfabrikken tilbyder også spændende oplevelser.

Find Ebeltoft på Google Maps.

Silkeborg

Lige midt i Jylland ligger Silkeborg omgivet af søer og skove. Søhøjlandets smukke naturområde giver mange muligheder for at komme ud og se, hvad Danmark kan, når det er bedst. Byen er hjem for mere end 46.000 borgere, og der er et rigt café- og restaurantliv, med masser af variation og spændende ting på menukortet. Er der behov for noget andet end natur, er et besøg på Hovedgården og se Tollundmanden eller et visit på Papirfabrikken gode bud. Og der er ikke lang til steder som Himmelbjerget og Veteranbyen Bryrup-Vrads, som man kan komme til med et af landets tilbageværende veterantog.

Find Silkeborg på Google Maps.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close