LivsstilNyheder

Real-life gaming slår igennem hos børn og unge

Børn og unge sidder hver dag flere timer i træk og gamer foran skærmen, og det kan være vanskeligt at få dem udenfor at bevæge sig. Det laver EvoTag, der er udendørs gaming med laser tag pistoler, imidlertid om på.

Børn og unge sidder hver dag flere timer i træk og gamer foran skærmen, og det kan være vanskeligt at få dem udenfor at bevæge sig. Det laver EvoTag, der er udendørs gaming med laser tag pistoler, imidlertid om på. Her tager man gaming-oplevelsen fra Fortnite, Counter Strike og Call of Duty med ud i virkeligheden, og det falder i god jord hos gamerne – og ikke mindst deres forældre

Den seneste skolebørnsundersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed afslører, at knap hver tredje 15-årige dreng spiller computer mindst fire timer hver dag, og mere end hver tredje gør det i weekenderne. Samtidig viser undersøgelsen, at det kun er få af de 15-årige drenge, der bevæger sig en time om dagen, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Der er uden tvivl en masse forældre, der river sig i håret over, hvordan de kan få deres barn udenfor og bevæge sig, men det er der råd for, hvis man spørger Martin Christensen, der er formand for Fredensborg Esport.

I juni måned prøvede de lokale Esport-atleter kræfter med EvoTag, der er et helt nyt produkt skabt af to danske iværksættere. Der udspillede sig en udendørs kamp mellem atleterne, der havde fået koblet EvoTag laser tag pistoler op på deres telefoner for at konkurrere mod hinanden i det univers, som de kender fra gamer-verdenen. “Det er faktisk vigtigt for gamerne at holde sig fysisk aktive, hvis de skal være blandt de bedste. Og her er EvoTag jo en virkelig god løsning, for det er sjovt for gamerne at spille med, og så får de en masse motion i stedet for at sidde på en stol og game,” siger Esport-formanden og tilføjer: “Det er noget nemmere at overtale til et spil EvoTag end til at løbe en tur på stranden.”

Kan laser tag konkurrere mod Fortnite?
Noget tyder på, at weekendens arrangement og det nye koncept var en succes – i hvert fald hvis man spørger Asgar, der deltog.

“Jeg synes, at det var fedt nok. Nogle gange kan man også godt få lidt ondt i hovedet af bare at sidde indenfor og spille i mange timer, og så er det jo fedt nok, at man kan komme udenfor og spille mod hinanden med laser pistoler,” siger Asgar på 12 år, der spiller Fortnite i sin fritid. Asgar havde sin far, søster og en ven med til eventet. Og det var ikke kun sønnen, der blev fanget af “gamerens nye legetøj”. Asgars far, Michael, var også med, og han deler begejstringen for det nye, mere sociale laser tag:

“Jeg er jo helt vildt begejstret for EvoTag. Vi havde en herlig formiddag. I min optik er der et kæmpe potentiale i det her. Også fordi det minder om de spil, som de spiller på computeren. Drengene kommer udenfor og løber rundt for at finde hinanden og skyde med EvoTag.”

Hos IRSquad, der står bag EvoTag, ligger der en stor kærlighed til gaming-verdenen. De håber, at gamerne tager det nye laser tag koncept til sig – og efter eventet har de høje forventninger:

“Det var så fedt, at de mange mennesker have det sjovt med Evotag,” siger Lars Sønderskov, der er CEO for IRSquad, og fortsætter: “Med EvoTag kan man aktivere de stillesiddende gamere, fordi esport kombineres med bevægelse. Det er real life gaming med sved på panden, bevægelse, team building, frisk luft og sollys. For at blive god til esport er det ikke nok at sidde en masse timer foran skærmen. Det er ligeså vigtigt, at man får dyrket motion, fordi det styrker ens koncentrationsevne, som er en essentiel faktor, når man gamer.”

Eventet blev afholdt i Fredensborg d. 21. juni og var arrangeret af Fredensborg Esport og IRSquad, hvor cirka 10 børn og forældre dukkede op til real life gaming i Fredensborg.

IRSquad planlægger at gentage successen og afholde flere events andre steder i landet for at demonstrere EvoTag og sprede idéen om real life gaming. De håber at de danske gamere vil tage konceptet til sig og investere i deres egen EvoTag, så gaming ikke kun er stillesiddende bag computeren, men også noget man laver med kammeraterne i haven, i skoven, på stranden eller hvor man ønsker det.

Det vækker begejstring hos Martin Christensen, der også gerne vil gøre det til mere end blot en engangsforestilling:

“I Fredensborg Esport kunne jeg godt tænke mig, at kombinere gaming med fysisk træning, samt have muligheden for at illustrere taktikken i spillene i virkeligheden, så de bedre kan forstå de strategiske elementer.”

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close