Kultur/EventNyheder

Sommerferietip: Mordgåde i Viborgs gader er en spændende jagt for hele familien

Gåder, mystiske spor og en hemmelig orden, der beskytter sandheden om kongemordet på Erik Klipping

Så kan en 834 år gammel mordgåde gøres spændende og interessant for en nutidig familie? Efter to timers intens og medrivende jagt i Viborgs domkirkekvarter på sandheden om Danmarks sidste kongemord må svaret være et rungende ja!

Marks Stig blev i sin tid dømt for mordet, men var det i virkeligheden en politisk dom, hvor den ægte gerningsmand gik fri? Det er der nogen der mener, og nu kan alle lede efter et svar på den uopklarede mordgåde i de gamle gader i Viborgs bymidte.

Det er Da Vinci-mysteriet i familievenligt småformat, fyldt med gåder, mystiske spor, skjulesteder der åbnes med hemmelige låseanordninger, skattekort, gravsten, magiske kilder og ikke mindst en hemmelig “Vidne-Orden” der gennem generationer af prominente viborgensere siden 1286 har skjult og overleveret sandheden om, hvem den virkelige gerningsmand var bag mordet på kong Erik Klipping.

Vi var seks børn i alderen fra 8 til 53 år afsted, og der var brug for alles evner undervejs – mod, klogskab, kreativitet, talegaver og stifinderevner. Og sværhedsgraden på opgaverne var overkommelige, men ikke altid fuldstændigt simple, så der var tilpas med udfordringer for alle aldersgrupper.

Oven i det hele, så er turen spækket med historisk viden og småhistorier fra området omkring domkirken – om pilgrimsruter og snapseurter til navne som Else Graae, der døde under den store brand i 1726, og Peter von Scholten der på egen hånd ophævede slaveriet på de Vestindiske øer.

Og ja … vi fandt den rigtige morder ifølge Vidne-Ordenen. Men som nyslåede ordensmedlemmer kan vi ikke afsløre hvem det er.

Turene starter hver dag mellem kl. 10 og 16 samtlige weekender, helligdage og skoleferiedage frem til den 30. august 2020.

Jagten på Danmarks sidste kongemorder er arrangeret af Nyt Viborg Museum i samarbejde mad Skovsgaardmuseet og gådevirksomheden HV?M. Billetter skal købes i forvejen, og der har allerede været udsolgt på flere dage i sommerferien.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close