NyhederVild med dyr

20 katte har fundet lykken i Connies gamle smedje

Katte er verdens bedste mødre. Det har to missemødre bevist de sidste par uger. Først hjalp de to katte hinanden med at passe 10 killinger og derefter passede de yderligere 3 killinger for en syg missemor.

Af: Fie bau Madsen, Dyrenes Beskyttelse

Missemødre beviser gang på gang, at de er verdens bedste mødre. De er omsorgsfulde og hjælper hinanden. I midten af juni fik Viborg internat først en ældre kat med tre killinger ind og dernæst en meget ung kat med fem killinger lige efter hinanden.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

De små kattefamilier skulle selvfølgelig ud i pleje, indtil killingerne var gamle nok til at få en ny familie. Heldigvis stod en af vores uvurderlige plejemødre, Connie Olesen, klar til at tage imod begge familier.

Et lille kollektiv

Da alle kattene kom hjem til Connie, fik de deres eget rum så der var ro omkring dem. Den ældste missemor tog det helt roligt og lagde sig straks til rette, men den meget unge missemor var skræmt. Derfor lod Connie missemor og hendes fem killinger sidde i transportkassen, men lod lågen stå åben så de selv kunne gå ud, hvis de havde lyst.

Da Connie kom ind til kattene næste morgen, ventede der hende et dejligt syn. Den unge missemor var kommet ud af kassen og nu lå alle katte og killinger hulter til bulter oven i hinanden i deres kurv.

Siden har de to missemødre hjulpet hinanden med at passe alle killingerne. Connie fortæller:

– De sover sammen på kryds og tværs og spiser på kryds og tværs. De er virkelig gode ved hinanden og det har klart hjulpet den helt unge missemor, med at få det bedre. De trives bare super godt sammen.

Altid plads til en til

Efter nogle uger kom der endnu en mormis ind på Viborg internat. Hun var syg og skulle have fjernet et øje og oveni det havde hun tre killinger med. For at aflaste katten lidt, skulle der findes plejefamilie til de to af killingerne. Løsningen blev at sætte de to killinger sammen med Connies kattekollektiv. Så nu passede de to missemødre i alt 10 killinger i fællesskab.

Men det stoppede ikke her.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

En uge efter kom der en missemor med 7 killinger ind på Viborg internat. Missemor havde gået alene på en forladt ejendom i mange uger, og havde derfor ikke fået noget mad. Hun var derfor fuldstændig udmagret. Alt næring missemor havde fået, havde hun givet videre til sine killinger. Hun havde derfor akut brug for hjælp.

For at redde missemor, blev det besluttet at hendes killinger skulle ud i pleje, indtil hun igen var stærk nok. De 7 killinger kom derfor ud til Connie Olesen og hendes fantastiske kattekollektiv. De to missemødre tog med det samme imod de syv ekstra killinger, hvilket gjorde at killingernes mor kunne komme sig på Viborg internat.

De syv nye killinger vejede bare 120 gram og var 14 dage gamle. I fællesskab lykkedes det mødrene at fodre dem op, og alle killinger overlevede. Efter et par uger blev de syv killingers missemor genforenet med sine killinger, og flyttede samtidig ind i kattekollektivet. Så nu har Connie 3 voksne katte og 17 killinger i pleje.

– Jeg har aldrig haft problemer med at sætte katte sammen. De tre mødre har det super godt sammen, men det er klart den ældste der bestemmer, fortæller Connie om kattekollektivet og fortsætter:

– Jeg er førtidspensionist og elsker at være plejemor. Jeg bruger al min tid sammen med kattene og elsker det. Vi har indrettet en gammel smedje til katterum, så de har rigtig meget plads. Selvom det er hårdt at flaske killinger op, så er det det hele værd.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Relaterede artikler

Back to top button
x