GalleriKultur/EventNyheder

Sommerferie: Surfing i det Kolde Hawaii

Hele byen syder af surferattitude, og den kan man roligt læne sig tilbage i, for atmosfæren er afslappet og ubekymret, og end ikke støvregnen og en lidt fraværende sol kan distrahere mænd, kvinder og børn i jagten på det perfekte nu, hvor man rider på bølgen og er et med oceanet.

Man bliver jo våd alligevel, konstaterer instruktøren, der tager imod flokken af novicer, som har signet op til dagens to-timers kursus på en egn, hvor havet præsterer ret solidt. Her rider man i udgangspunktet altid på den perfekte bølge – så ingen går forgæves.

Vorupør er et lille, overhovedet ikke overset, men knap så befolket surferspot, der ligger lige i omegnen af Klitmøller, som længe har været et eftertragtet udgangspunkt for erfarne surfere.

Cold Hawaii betegner mere end 30 surfspots på en mere end 50 kilometer lang kyststrækning ved Thy. De særlige vindforhold giver bølger, der minder om dem man kan opleve på Hawaii – og erfarne surfere fra hele verden tester talentet lige her.

For de mere uprøvede er der gode kurser – WestWind Vorupør har surferkurser for alle aldre med tålmodige og kompetente ISA-certificerede instruktører og godt udstyr. ALLE kan være med – og det er en ret fin og anderledes sommeraktivitet at kaste sig ud i som familie.

Holdene er små, så der er god tid til alle – og man får prøvet sig selv og fysikken. Man får chancen. Flere faktisk. Og under kyndig vejledning, er det ikke usandsynligt, at det lykkes – selv for familiens yngste – at opleve det øjeblik, som forvandler mennesker; der, hvor man endelig fanger bølgen og balancen.

– Der er to instruktører tilknyttet et hold, så der er masser af hjælp til at padle rigtigt ind i bølgen, og der er god tid til at gøre forsøget – igen og igen. Kurset starter med instruktion på stranden, og så er der efterfølgende masser af tid til at øve teknikkerne i bølgerne.

De to instruktører hjælper aktivt med at ligge rigtigt i vandet og finde balancen på boardet – og selvom bølgerne lige her kan begejstre selv erfarne surfere – og derfor godt kan virke overvældende på de mindste, så sørger de to kyndige instruktører for, at ingen føler sig utrygge i vandet.

WestWind Surfcenter er udgangspunktet for surfskolen. Mere info via http://klitmoller.westwind.dk/da

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x