HelbredNyheder

Prisen på mundbind falder

Fra i dag er der krav om mundbind i offentlig transport i seks danske kommuner, mens det i resten af landet fortsat er en anbefaling.

Det har fået efterspørgslen på mundbind til at gå voldsomt i vejret. Og selvom man måske kunne tro, at det ville få prisen til at stige, sker der nu det stik modsatte. Det skriver DR Nyheder.

I går kunne Coop sælge en pakke mundbind med 10 af de CE-godkendte type 2 mundbind til 75 kroner. Fremover bliver prisen 29,95 kroner. I løbet af ugen får Coop leveret en million mundbind, men der vil gå op til to uger, før det europæiske marked for alvor har vendt forsyningsstrømmene mod Danmark, forklarer han. Importørerne på markedet er begyndt at flytte på sig for at få mundbind til Danmark. Så lige nu er der rigtig mange mundbind på vej til landet.

Priser mellem 2 og 15 kroner
Prisen på medicinske mundbind varierer meget fra butik til butik og sågar fra landsdel til landsdel. 7-Eleven, der blandt andet ligger på mange togstationer og i Københavns Lufthavn, topper listen med 15 kroner for et enkelt mundbind. Dog vil prisen falde til 62 kroner for 10 mundbind i løbet af ugen, oplyser 7-Eleven til DR Nyheder.   

Fakta Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke at bruge mundbind, der er lavet af stof eller hjemmelavede mundbind.

Ifølge Sundhedsstyrelsen bliver de hurtigere våde og kan være sværere at bruge korrekt, hvilket kan give en ekstra risiko for smitte. Desuden er effekten ukendt, da de er vanskelige at kvalitetstjekke.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at mundbind bør være af medicinsk/kirurgisk kvalitet (type I og type II). Det vil sige, at de er fabriksfremstillede og CE-godkendte. Mundbindende skal kunne slutte tæt og have øreelastikker, der hæftes ved ørerne. Det øger sandsynligheden for korrekt brug.  

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close