HelbredNyheder

Hovedstaden lukker – Succes fra Aarhus og Silkeborg skal gentages

Da antallet af smittede begyndte at stige i Aarhus og Silkeborg, fik det regeringen og sundhedsmyndighederne til at råbe vagt i gevær, og konsekvenserne blev, at den forventede Fase 4 ikke blev gennemført, og den planlagte udvidelse af åbningstiderne for barer og værtshuse blev udskudt.

Det virkede efter hensigten, og netop det gav grund til optimisme ved dagens pressemøde, hvor sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke, og et fuldt hold af sundhedseksperter meldte ud, at et stigende smittetryk i Hovedstaden og Odense har skabt grund til bekymring.

“Ser det skidt ud? Ja. Er vi bekymrede? Ja. Det kan rettes op, men det kræver, at vi målretter strategien og udviser samfundssind. Det er lykkedes før. Strategien vi indførte i Aarhus og Silkeborg virkede efter hensigten. Nu skal vi gøre det samme i Hovedstadsområdet og Odense,” lød det ved pressemødet.

Dermed regulerer regeringen ny forsamlingsforbuddet i hovedstaden, så den gælder 50 personer ved arrangementer og ikke 100, som er det gældende for resten af landet. Barer skal igen lukke ved midnatstid, og den kom med en opfordring til at lade sig frivilligt registrere, når man har været et sted. De nye restriktioner vil gælde i 14 dage, og resultaterne vil blive evalueret og justeret på i takt med, at effekten viser sig.

Adspurgt ved pressemødet om det ikke var mere hensigtsmæssigt at lukke mere ned, afviste han behovet.

“Det skal vi vænne os til, mens vi holder corona i skak og stadig holder så meget af samfundet åbent. Det er den danske model, og det lykkedes os i Aarhus, og derfor bruger vi samme opskrift. Allerede, da der blev meldt ud, at der var lokale tiltag, kunne vi se, at det havde indflydelse på smittetallene.”

Opfordringen fra Heunicke lød ved pressemødet på at tage tingene seriøst, og overveje, om det er lige nu, der skal holdes fest.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close