112Nyheder

Smittetryk får Rigspolitiet til at hæve det nationale beredskab

Efter antallet af smittede er steget de seneste ugers tid, har Rigspolitiet nu valgt at hæve det nationale beredskabsniveau til det samme niveau, som det var i foråret, da landet lukkede ned.

Dermed følger en generel stigning i politiets nationale indsats, heriblandt deres tilstedeværelse i udsatte områder, De relevante lokale beredskabsstabe i landets politiekredse bliver indkaldt, der der vil være og løbende opfølgning og evaluering af indsatsen på øverste ledelsesniveau.

“Indsatsen mod Corona er gået ind i en ny fase, som stiller øgede krav til politiets indsats over hele landet. Vi er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne, og vi er bekymrede for smitteudviklingen. Kurven skal knækkes, og det skal ske i de kommende uger, mens vi stadig er på forkant af udviklingen. Derfor løfter vi nu vores beredskabsniveau til samme niveau, som den var på i foråret,” siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

Indsatsen gør, at politidirektørerne omkring i landet deltager under rigspolitichefens ledelse.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close