NyhederPolitik

Private arrangementer rammes nu af forsamlingsforbuddet

”Situationen er den, at vi har 678 nye smittede, og det er det højeste antal nye smittede, vi har oplevet,” var meldingen fra Sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke, det stod i front ved endnu et pressemøde vedr. coronasituationen fredag eftermiddag.

”Hver fjerde nysmittede er mellem 20 og 29 år, og de er en stor kilde til smittespredningen.”

De nye tal får nu den konsekvens, at hvor private forsamlinger i forbindelse med bryllupper og konfirmationer, der afholdes på restauranter eller andre steder, tidligere har undtaget forsamlingsforbuddet på 50 mennesker, vil det ændre sig fra og med i morgen kl. 12.

Der skrues ned for festen
”Vi ved, at større arrangementer er en stor kilde til spredning. Vi skruer ned for festen, for at holde resten af landet åbent,” lød det fra Magnus Heunicke. Med den nye grænse er forhåbningen, at det kan være med til at standse den stigning i smittetallet, der er set i den sidste uge.

Hvis det ikke sker, kan der komme yderligere tiltag allerede i næste uge.

De 23 tiltag, der blev indført ved sidste pressemøde bliver yderligere forlænget frem til d. 18. oktober.

Sundheds- og ældreministeren fortalte også, at der ville blive indført nye hjælpepakker, såfremt det er vigtigt. Med sig havde erhvervsminister, Simon Kollerup, der kunne fortælle, at underleverandører til de private fester fremover også ville kunne få del i pakkerne.

Stigende antal indlagte
Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen kom med en kort påmindelse om coronavirussens alvor.

”Det er det højeste antal nye smittede vi har haft. Og vi kan se, at det spreder sig til de udsatte. Det er en påmindelse om, at det er en alvorlig sygdom.”

Brostrøm forklarede yderligere, at antallet af indlagte på landets intensive afdelinger også er steget, og det betyder, at sygdommen stadig spreder sig til de udsatte medlemmer af samfundet.

Svar når de ringer
Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed var også med, og hun havde både ros og en opfordring. Styrelsen følger op på dem, der testes positive, og sender først besked i E-boks eller via SMS, og følger derefter op med en telefonsamtale.

”Mange af dem, vi snakker med, er allerede godt forberedte, og det er dejligt at se. Men desværre er der mange af dem, der ikke svarer på opkald eller besked ringer ikke tilbage, og det vil vi gerne opfordre til, at man gør.”

Og ifølge Petri er der en ganske åbenlys forklaring på, hvorfor det er vigtigt, at vende tilbage:

”Jo flere vi får kontakt med, jo flere smittekæder får vi brudt.”

Rigspolitichef, Thorkild Fogde fik de sidste ord, inden der blev åbnet op for spørgsmål, og han kunne fortælle, at i løbet af næste uge får Styrelsen for Patientsikkerhed opbakning fra 300 personer, der skal være med til at opsøge smittekæderne.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close