NyhederPolitik

Larm over skyerne: Flyvevåbenet fylder 70

Det danske flyvevåben kan fejre 70 års fødselsdag i dag, og gøres gennem en stor øvelse, der er blevet døbt Blue Knight, og den vil fylde det danske luftrum med flyvemaskiner og helikoptere.

Dermed bliver der flere steder i landet mulighed for at opleve flyvevåbenet i aktion. Fra kl. 9.20 er der  formationsflyvning fra Flyvestation Karup og rundt i det meste af Jylland, inden de lander på Flyvestation Aalborg kl. 14.00.

Der vil ligeledes blive gennemført øvelsesangreb på Thisted lufthavn, evakuering af en nødstedt pilot samt hoisttræning i Aarhus Havn.

Det lidt ærgerlige efterårsvejr kan forhindre det bedste udsyn, men vejrtjenesten har rapporteret, at der er chance for sol. Og dermed altså også fil flyvemaskiner.

Ikke bare for showets skyld
Den store øvelse er ikke kun for at markere fødselsdagen. Den har også et funktionelt formål.

”Det er ikke nyt at Flyvevåbnets flyvende enheder træner sammen. Men det er nyt, at vi på denne måde samler så meget som muligt på én dag. Det er en virkelig god mulighed for at trykprøve vores kunnen og vores processer”, siger Karsten Fledelius Jensen, der er chef for det Nationale Luftoperationscenter.

Det er dog ikke kun i luften, det foregår. Flyvevåbenet udsteder også medaljer og uddeler legater på denne dag. Og så er det også dagen hvor de faldne mindes i Viborg Domkirke.

Hvilken overraskelse der er tale om, vil tiden vise, men de er muligt at følge med i den store øvelse i løbet af dagen på Flyvevåbenets Facebookside.

De interesserede kan få det fulde overblik, over de mange steder man kan opleve dele af Blue Knight, på Google Maps.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tjek også

Close
Back to top button
x
Close
Close