Kultur/EventNyheder

Den Gamle By inviterer til Allehelgen i efterårsferien

Halloween er blevet utroligt populær i Danmark de seneste år, men det er ikke noget nyt herhjemme. For vi har faktisk fejret Allehelgen i flere århundreder her i landet.

Det er en anderledes fejring, men den folkelige danske tradition kan du nu både opleve og blive klogere på i Den Gamle By i Aarhus i efterårsferien.

Der er lagt op til en god oplevelse, når museets udklædte medarbejdere fortæller om danske historier om overtro, spøgelser og genfærd.

Og der er traditionen tro rigeligt med aktiviteter for de besøgende.

”Der er særlige aktiviteter for børn såsom at lave uhyggelige roelygter, hvilket er den danske udgave af den amerikanske græskarlygte. Tidligere lod man sig i Danmark også skræmme af planten Alrune, som med sin tykke, grenede pælerod med lidt fantasi kunne ligne en menneskekrop. Man troede faktisk, at den, der gravede alrunen op, skulle dø. Derfor lod man en hund trække den op, der som stedfortrædende offer senere måtte lade livet. Det er sådanne nogle historier fra historien, som vi gerne vil fortælle vores gæster i Den Gamle By,” fortæller kommunikationschef hos Den Gamle By, Lars Vesterlykkegaard.

Sammen med resten af personalet glæder de sig til at byde velkommen til en skræmmende efterårferie, der foregår i god ro og orden, og med masser af afstand, sprit og omtanke.

Og har du tænkt dig at tage turen til Den Gamle By, kan du godt begynde at glæde dig.

”Vi giver nogle fællesoplevelser, som familien får sammen. Og ikke kun en legeplads for børnene. Og så får man samtidig muligheden for at tage på en tidsrejse fra 1864, til 1927 for til sidst at slutte af i 1974 kvarteret, som er utrolig populært,” fortæller kommunikationschefen.

Den Gamle By har lagt en plan for efterårsferiens aktiviteter klar på deres hjemmeside.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x