HelbredNyheder

Beredskabsstyrelsen efterlyser hjælp i kampen mod COVID-19

Der er brug for hjælp i kampen om at komme coronavirussen til livs rundt omkring i landet, inklusive her i Midtjylland. Beredskabsstyrelsen har oprettet flere jobopslag, hvor de efterlyser Konstabler til Begrænsning af Coronasmitte.

Ifølge opslaget er der behov for konstabler, der har aftjent deres værnepligt, og det er særligt to arbejdsopgaver, kandidaterne vil komme til at beskæftige sig med.

”Vi har brug for folk ude ved testcentrene rundt omkring i landet. Her skal de hjælpe folk, der kommer og skal testes med anvisninger til at komme de rigtige steder hen, når de kommer i bil og skal testes,” forklarer Operativ Chef for Beredskabsstyrelsen, Lars Schou.

Opgaven med at holde testcentrene kørende overgår fra starten eller midten af november til regionerne, men indtil da er der altså brug for ekstra folk.

Begrænse mink-smitte
Den anden opgave ligger i de rensecentre, der er sat op i forbindelse med det store arbejde, der ligger forude, om at sikre, at de inficerede mink fra minkfarme ikke spreder smitten.

”Vi støtter Fødevarestyrelsen i arbejdet om at slå de inficerede mink ned, og der mangler vi folk, der skal være med til at køre rensecentrene. Det er sådan, at når minkene er blevet slået ned, så overhælder vi dem med rensevæske, så vi er sikre på, at vira er blevet slået ihjel,” fortæller Lars Schou.

Erfarne folk søges
Det er en større opgave, som forventes at tage nogle måneder. Udover rensning af de aflivede mink, skal personel og redskaber også rengøres,  rensepunkterne skal tages ned og sættes op igen, når arbejdet er slut det ene sted.

”Der er vigtigt for os, at vi får fat i folk, der har erfaring med at bevæge sig i sikkerhedsdragter, og har rutine med de opgaver, der er i forbindelse med at holde smitten begrænset til farmene. Derfor søger vi blandt folk, der har forhåndserfaringer inden for området,” forklarer chefen.

Hvis du har interesse og gerne vil hjælpe, kan du læse det fulde jobopslag her.

 

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close