MotorNyheder

Mercedes dropper den manuelle gearkasse

Den manuelle gearkasses dage kan være talte. I hvert fald hvis flere bilproducenter beslutter sig for at følge Mercedes’ eksempel. I løbet af de kommende år, vil Mercedes nemlig udfase manuel gear til fordel for automatiske gearkasser.

“Det er nødvendigt for os at skære ned på kompleksitet,” fortæller udviklingschef hos Mercedes, Markus Schäfer ifølge det engelske motormedie, Autocar. “Kompleksitet koster penge. Vi kommer til at skære ned på fremtidige produkter og platforme. Der vil også blive skåret ned på eksplosionsmotorerne, og vi dropper den manuelle gearkasse.”

Forhåbningen er, at ved at gå over til en mere modulær produktionsstrategi, kan Mercedes skære ned i produktionsomkostningerne, men det kræver mere ensartede produktionsformer.

De senere år har set et markant fald i salget af manuelle gearkasser, og dermed er investeringen i udvikling af manuelle gearkasser blevet unødvendigt dyre. Særligt taget i betragtning, at mange bilproducenter satser på el-biler, der ikke har behov for gearkasser.

Der er endnu ingen tidshorisont på, hvornår de manuelle gearkasser er helt udfasede, men det passer godt ind i en ny strategi fra Mercedes, der skal skære omkostningerne i forbindelse med udvikling og andre udgifter med 20% inden 2025.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close