HelbredNyheder

Smittetallene i Midt- og Vestjylland er for alt høje

Struer har lige nu det højeste antal smittede per 100.000 med 276. Skive kommune er desværre også godt med, med 133 smittede, der giver dem en national sjetteplads. Og i mere end ti af de 11 kommuner i Midt- og Vestjyllands politikreds har antallet at smittede overskredet syndhedsmyndighederne grænse, det såkaldte Bekymringstal.

Det giver, som ordet antyder, grund til bekymring for Midt- og Vestjyllands Politi.

”Det er helt afgørende, at vi alle gør en indsats. Vi skal sørge for, at ord bliver til handling. De mange anbefalinger har kun effekt, hvis de bliver til noget i virkeligheden – i alt, hvad vi gør. Vi skal stå sammen om at stoppe smitten, selv om det kræver, at vi holder afstand”, lyder det fra politidirektøren.

Lokalpolitikerne i politikredsens byer er begyndt at gribe ind, og kommunerne har aflyst en række arrangementer.

”Vores oplevelse er, at foreningerne og kulturlivet har forstået situationens alvor og har taget opfordringen til sig og langt hen ad vejen aflyst arrangementer og ellers taget ekstra forholdsregler. Og det er simpelthen så vigtigt, så vi ved fælles indsats får vendt udviklingen og stoppet smittespredningen”, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard, Skive Kommune.

De høje smittetal har gjort det nødvendigt for kommunerne, at sætte ind i forhold til restriktionerne og de daglige udmeldinger. Derfor er der løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

”Det gør jo bestemt indtryk på os, når vi pludselig har så højt et smittetal, og vi tager den aktuelle situation dybt alvorligt. Ved at være i løbende, daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed sikrer vi, at vi hele tiden er på forkant med retningslinjerne fra de nationale myndigheder. Vi vurderer hver dag, om der er mere, vi kan gøre som kommune for at passe på borgerne og minimere risikoen for yderligere smittespredning. Er der det, så gør vi det”, understreger borgmesteren.

Det kræver mere
Indsatsen fra kulturinstitutionernes og kommunernes side er en god begyndelse, men det kan ikke lade sig gøre, at nå i mål med at nedbringe tallet, hvis ikke borgerne tager del i opgaven. Særligt blandt dem, der ikke føler sig syge. For symptomer kan godt udeblive, selvom man er syg med COVID-19

”Vi har i Struer Kommune haft flere coronasmittede, der ikke har udvist symptomer, og som derfor først er blevet testet, da personer i omgangskredsen fik symptomer. Det understreger jo netop, hvor vigtigt det er, at vi alle sammen – også vi raske – holder god afstand til andre og følger myndighedernes anbefalinger”, siger borgmester i Struer Kommune Niels Viggo Lynghøj.

Tag nu og bliv testet
Og netop fordi, at du kan være symptomfri smittebærer, er det muligt at blive testet for sygdommen, selvom du ikke føler sig syg. Der findes en lang række testcentre, der tager imod borgere, så længe de har bestilt tid inden.

Lige nu kan du finde et teststed i Silkeborg, Viborg, Skive, Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing og Tarm.

Der er også en testbil ved Ådalskolen, hvor folk kan blive testet uden tidsbestilling. Den flyttes på lørdag, og det er muligt at holde sig opdateret på Region Midtjyllands website om test for smitte med coronavirus

Udviser du derimod symptomer på COVID-19, er det nødvendigt at kontakte sin læge og få en henvisning til test derigennem.

Der er også, fra Sundhedsstyrelsens side, udstukket gode råd, der kan være med til at begrænse smitten.

1. Hold afstand til andre
2. Vask hænder og brug håndsprit
3. Begræns fysisk kontakt – Undgå håndtryk, kindkys og kram
4. Host eller nys i dit ærme
5. Vær opmærksom på rengøring i hjemme og på arbejdspladsen.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close