NyhederTech

Sidder sangen fast i hovedet? Nu er der hjælp at finde i din telefon

Kender du det der med, at du har en sang, der sidder fast i dit hoved, og du kan bare ikke huske, hvad den hedder? Det er så udbredt et fænomen, at folkene hos Google har lavet en nye feature i deres Google Assistant, som kan hjælpe dig.

Du nynner sangen højt, og så går systemets algoritme ellers i gang med at finde frem til din sang.

Du kan allerede nu teste systemet ud ved at aktivere din Google Assistent og sige “What’s this song” – Hvad er dette for en sang? Så vil du se, at assistenten lytter med, og hvis du er tydelig nok, kan du altså være heldig, at den finder netop din sang.

Der er stadig en del usikkerheder, da systemet er nyt, men teknologien er baseret på det såkaldte, Machine Learning, der benytter sig af kunstig intelligens til at give systemet læring.

Derfor vil det altså med tiden blive mere og mere fleksibelt, i takt med at flere og flere bruger det.

Vi testede den nye nynne-genkendelse på redaktionen, og den fik et par rigtige, men også nogen forkerte. Og selvom man kunne forledes til at tillægge fejlene vores tonedøvhed, forsikrer Google os om, at man ikke behøver at være den store sanger.

“Bare rolig. Du behøver ikke ramme tonen helt perfekt, for at kunne bruge denne funktion. Vi viser dig de mest sandsynlige muligheder baseret på dine toner,” skriver Google på deres udviklerblog.

Når systemet har fundet sangen, vil det vise informationer om nummere og kunstneren, og den vil finde musikvideoer og linke til dine foretrukne musikstreamingtjeneste.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x