HestesportNyhederSport

Cathrine Dufour slog verdensranglistens nr. 1 i Aarhus

Ved FEI World Cup dressur på Vilhelmsborg ved Århus var danske Cathrine Dufour og hesten Bohemian helt i særklasse. De sejrede over et stjernespækket hold anført af verdensranglisten nr. 1, Isabell Werth fra Tyskland

– Det var en leg for Bohemian derinde i dag, som en dans, udtalte Cathrine Dufour begejstret efter sit vinderridt. Hun opnåede 83,435%, og det er nu tredje gang i træk, hun har passeret 83% i international konkurrence.

En helt igennem imponerende præstation af Cathrine, som glæder sig til søndagens FEI World Cup Freestyle, hvor hun har sammensat et interessant program til selvvalgt musik, som hun skal vise de fem dommere.

Kan hun gentage sejren fra sidste års World Cup i Herning – ja, det vil søndagens konkurrence for de 15 bedste ryttere vise.

Cathrine lagde afstand til verdensranglistens nr. 1 og dressursportens ukronede dronning, Isabell Werth fra Tyskland. Den tyske verdensstjerne kom ind på andenpladsen med 77,978% lige foran sin landsholdskollega Jessica von Bredow-Werndl. Blandt de otte placerede var der hele fem danske ryttere.

World Cup-stævnet på Vilhelmsborg er den første afdeling i den vesteuropæiske liga. Serien, som strækker sig over det meste af verden, er under pres på grund af udfordringerne verden over med Covid-19.

Rytterne er derfor meget taknemmelige over, det er lykkes for arrangørerne at afvikle den danske afdeling af den præstigefyldte serie.

Cathrine Dufour sætter ord på: – Det er fantastisk, at arrangørerne kan stable det på benene. Jeg tror, det kommer til at betyde meget for den kommende World Cup-sæson. Der er kommet mange gode ryttere hertil. Det er et kæmpe skulderklap til arrangørerne. Her er super faciliteter, gode stalde, super ridebaner – alt fungerer for hest og rytter.

Søndag mødes de bedste 15 ryttere fra Grand Prix-klassen i FEI World Cup Freestyle præsenteret af ECCO. Klassen starter kl. 14.00

H.K.H. Prinsesse Benedikte overrakte præmier til Cathrine Dufour og Bohemian sammen med Martin Klavsen, Blue Hors (tv) samt Jens Trabjerg fra det stævnearrangerende selskab og Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand (th) Foto: Ridehesten.com

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close