Kultur/EventNyheder

I nat får du en ekstra time til at sove i – men det kan komme til at koste

Natten i nat bliver en time længere, for uret går fra kl. 3.00 til 2.01, og så er vi i vintertid. Det betyder, at vi igen kan få lidt lyse morgener, men også at mørket falder hurtigere på.

For rigtigt mange bilister betyder det ikke det store søndag, men det er en god idé lige at tjekke, om den elektroniske parkeringsskive nu også har fået rumpetten med sig ind i de mørkere dage.

Det er nemlig langt fra dem allesammen, der selv kan finde ud af, hvad dag det er. Og da slet ikke, hvornår på året, vi skifter mellem sommer- og vintertid.

Tiden rinder måske ud for sommertid
En undersøgelse fra 2018 viste, at 84 af borgerne i EU helst vil være fri for at skulle stille på urene, og det har fået Europa-parlamentet til at tage debatten op til afstemning. Her blev det vedtaget, at sommertiden skulle afskaffes, og landen skulle hver især vælge, om de vil blive på permanent sommer- eller vintertid.

Vintertid vil give mere lys i de i forvejen mørke måneder, mens sommertiden vil forlænge de lyse nætter.

Denne beslutning skulle være afgjort i 2019, men det viste sig, at mange forskellige interessenter har været inde over for at stoppe tiltaget. Bl.a. flyindustrien, der har påpeget, at det korte varsel ville gøre det umuligt at afstemme de nye tider med andre lande, der måske har andre tidspunkter.

Det har fået afstemningen til at blive skubbet til 2021, og der er på nuværende tidspunkt ikke nogen klar plan for, hvornår det kan gennemføres.

Derfor ser det altså ud til, at sommertiden er med os lidt endnu.

Hvad foretrækker du? Sommertid med lyse nætter, eller at det bliver senere mørkt i vinterhalvåret?

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close