Mad og drikkeNyheder

Smørrebrød med fisk og skaldyr er mere end æg og rejer

Når der er smørrebrød på menuen, er det tit de samme stykker, der serveres – nemlig dem ”vi kender”. Udvalget af smørrebrød med fisk og skaldyr domineres især af æg og rejer og en paneret fisk med remoulade. Men fisk og skaldyr har meget mere at tilbyde smørrebrødsspiserne.

Der er meget tradition forbundet med at spise smørrebrød, og måske er det også derfor, vi ofte holder os til klassikerne, både når det skal serveres og spises. Men der ligger masser af spændende muligheder og smagsoplevelser gemt, hvis der tænkes nye ingredienser og kombinationer ind i tilberedningsfasen.

Smørrebrød med fisk og skaldyr er et godt sted at starte. Der findes klassiske kombinationer, som nemt kan justeres lidt for at skabe stor variation, og der findes fisk, som ikke traditionelt set bruges til smørrebrød, men som virker utrolig godt, når man lader kreativiteten råde.

Laks og hellefisk på brødet
Røget laks og hellefisk er nogle af de fisk, der er lidt oversete, når det kommer til smørrebrød. Og det er en skam, for både varmrøget og koldrøget laks og hellefisk egner sig særligt godt til smørrebrød, hvor man kan tilsætte et hav af forskellig slags pynt og tilbehør. Prøv for eksempel at lave en røget laksetatar af koldrøget og varmrøget laks med kapers, rødløg og æggeblomme – som en klassisk oksetatar, bare med laks. Koldrøget hellefisk kan du fx pynte med skiver af spinatæggestand, rejer og stenbiderrogn. Spinatæggestanden kan også erstatte almindelige, kogte æg på et stykke med æg og rejer. Det giver et moderne twist, samtidig med at kombinationen vil blive genkendt.

Skift remouladen ud
Den klassiske fiskefilet rummer også mange andre muligheder end remoulade og en skive citron på toppen. Både rødspætte- og skrubbefileter er meget milde i smagen og passer dermed godt til mange forskellige slags tilbehør. En sommersalat med radiser og agurk passer rigtig godt på en rødspættefilet, og en anden variant kunne være en paneret fisk med ærtepure og stenbiderrogn på toppen.

Når du skal servere paneret fisk på smørrebrød, kan du også bruge andet end rødspætte- og skrubbefileter. Royal Greenland har for eksempel en sprødbagt torsk, der passer perfekt på et stykke rugbrød. Top den med klassisk tilbehør i form af bacon, rødbede, peberrod og syltede agurker i tern.

Luksussmørrebrød toppet med rejer og stenbiderrogn
Smørrebrød med fisk og skaldyr kan opgraderes til et luksusstykke ved at pynte med rejer og stenbiderrogn. Skal det være ekstra luksus, kan skalrejer eller håndpillede rejer med succes bruges. Royal Greenland har også et stort udvalg af grønlandsk stenbiderrogn, der giver smørrebrødet det sidste pift. I sortimentet findes friskfrossen rogn uden tilsat farve og tilsætningsstoffer og de klassiske røde og sorte rogn.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x