NyhederPolitik

Nationalt varslingssystem sættes ind i kampen mod Corona

Ved dagens pressemøde i Eigtveds Pakhus, blev et nyt nationalt varslingssystem præsenteret. Formålet med systemet er at skabe mere klarhed overfor borgere og erhvervsdrivende for, hvad det kan være nødvendigt at ty til i kampen mod coronavirussen.

”November bliver afgørende,” forklarede sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke.

Det nye system er baseret på fem niveauer.

  1. Lav og lokal smitte, med mulighed for opblussen.
  2. Lokale og regionale udbrud af smitte, der kan brede sig.
  3. Udbredt samfundssmitte med potentiale for acceleration i smittetal.
  4. Udbredt samfundssmitte og begyndende pres på kapacitet på sygehusene.
  5. Udbredt samfundssmitte og risiko for at behandlingskapaciteten på sygehusene overstiges.

Lige nu befinder vi os på niveau 3.

Under hvert niveau er opremset en række områder i samfundet, der kan blive berørt, og under dem en række af de tiltag, der kan blive relevante at tage i brug.

Som fx i restaurationsbranchen, hvor der lige nu er ”Skærpede restriktioner fx lukketider, arealkrav, rengøring, skiltning, mundbind mv.”

Stiger smitten vil det ændre sig til ”Lukke for servering på stedet (evt. mulighed for take-away), mens Niveau 5 blot angiver: ”Lukning.”

Heunicke understregede, at det ikke er et automatisk system, så selvom risikoniveauet ændrer sig, betyder det ikke, at alle tiltagende bliver indført.

”Vi bliver nødt til at se på de enkelte situationer,” forklarede han på pressemødet, men påpegede, at det er et godt værktøj til at holde sig forberedt på, hvad fremtiden bringer.

”Man kan hele tiden se, hvor der sker lige nu, og hvad der kan ske, hvis niveauet stiger.”

Samtidig slog han fast, at det ikke kun er et sundhedsfagligt redskab. Varslingssystemet er lavet i samarbejde med en gruppe af, hvad sundheds- og ældreministeren kalder ”en faglig vismandsgruppe”, der både ser på økonomiske og andre samfundsrelevante aspekter.

Værktøjet kan ses fra og med i dag på www.coronasmitte.dk, og vi vil her på Min By News få tilpasset vores site, så du hurtigt og nemt kan se, hvilket risikoniveau vi befinder os på.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close