HelbredNyhederTopnyheder

94,5% succesfuld coronavaccine er på vej

Mens smittetallene stiger, og vi stadig venter på at høre nyt om nedlukningen af det nordjyske, er der lys forude. Det er ikke længe siden, at den amerikanske pharma-gigant, Pfizer, annoncerede, at de første test af deres kommende vaccine havde en succesrate på over 90%, og mandag kom konkurrenten fra Moderna så med deres.

Og den er 94,5% effektiv, oplyser de i en pressemeddelelse.

Her skriver de også, at de vil begynde processen med at få vaccinen godkendt i løbet af de næste uger.

Den høje succesrate er målt ud fra en testgruppe på omkring 30.000 personer. Deltagerne var delt op i to grupper, hvor den ene modtog vaccinen, og den anden et placebomiddel.

Efterfølgende har selskabet så fulgt deltagerne, og blandt de første 95, der blev smittet med COVID-19, var 90 af dem i placebogruppen.

Ligesom vaccinen fra Pfizer er succesraten bemærkelsesværdig, men CEO hos Moderna, Stéphane Bancel, er de nået et afgørende øjeblik i udviklingen.

“Siden tidlig januar måned har vi jagtet virussen med det formål at kunne beskytte så mange mennesker som muligt, over hele verden. Vi har hele tiden vidst, at hver dag har talt. Denne posititive analyse af vores fase 3-studier, har givet os den klinisk bekræftelse på, at vores vaccine kan forhindre COVID-19, også i alvorlige tilfælde.”

Af de 95 første tilfælde udviklede 11 alvorlige symptomer, men alle tilfælde var fra placebogruppen.

Udover hovedpine, træthed og andre mindre smerter, melder deltagerne ikke om alvorlige bivirkninger. Disse er dog helt almindelige ved de fleste vacciner.

Moderna oplyser også, at deres vaccine kan holde sig i helt op til 30 dage i køleskabet, hvilket er betragteligt længere end Pfizers, der har en levetid på fem dage på køl.

Dette forventes at gøre en masseindsats nemmere på globalt plan.

Der er dog ingen datoer for, hvornår vaccinen kan tages i brug.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x