NyhederPolitikTopnyheder

Statsministeren vil ikke afvise nye restriktioner inden jul

Statsminister Mette Frederiksen har i dag besøgt Hjørring Gymnasium, og selvom fokus primært var på de unge, og hvordan de har oplevet at være lukket inde under de skærpede restriktioner i Nordjylland, kom hun med en udmelding, der kan få store konsekvenser for december måned, og på hvordan vi kommer til at fejre jul i 2020.

“Jeg vil gerne forventningsafstemme og sige, at jeg ikke ser ind i en december, hvor jeg tror, vi kommer til at kunne lempe på restriktionerne. Tværtimod kan det være, at det nogle steder bliver nødvendigt at gøre noget mere. Det kan jeg i hvert fald ikke afvise bliver nødvendigt,” lød meldingen fra Mette Frederiksen ifølge Ekstra Bladet.

Restriktionerne kommer som konsekvens af, at smittetallene herhjemme er stigende, og flere lande kæmper med overfyldte hospitaler og stigende dødsrater.

Hvordan de nye restriktioner kommer til at udforme sig, er endnu uvist. Men hvis det bliver nødvendigt, er statsministeren fast besluttet på, at det skal gøres på en måde, så det får så lidt indflydelse på julen for så mange danskere som muligt.

“Jeg vil sige, at julen suverænt er den højtid, der betyder mest for Danmark og de danske familier, og derfor er vi optagede af, hvordan vi for lavet en så god løsning som muligt.”

De sidste dage har mere end 500.000 nye mennesker testet positive for COVID-19, hver dag, og indtil videre er der konstateret mere end 60 millioner tilfælde på verdensplan. Indtil videre er 1.429.720 mennesker døde af sygdommen.

74.204 tilfælde er fundet herhjemme, og 802 danskere er indtil videre døde af sygdommen.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close