FestivalKulturKultur/EventNyhederTopnyheder

Festivaler og spillesteder glæder sig: Vaccinepas på vej

Vaccinepas og hurtigtest kan måske gøre det muligt at høre livemusik igen

Sundheds- og Ældreministeriet arbejder på et covid-19-vaccinepas, som forventes klar til primo 2021. Det skriver DR Nyheder idag, og selv om passet i første omgang primært skal hjælpe flyrejsende, er det også en nyhed, som vækker glæde hos Dansk Live, der repræsenterer danske festivaler og spillesteder.

“Jeg tror, mange festivaler vil bruge det, fordi det kan være med til at sikre, at der ikke sker smitteudbrud ved gennemførslen,” siger Esben Marcher, der er sekretariatschef hos Dansk Live.

Vaccinepasset kan dermed blive en vigtig del af de planer, som Dansk Live i samarbejde med fodboldklubbernes Divisionsforening arbejder på for at finde en løsning på at afholde arrangementer med mange mennesker, selv om der er en epidemi i samfundet.

I december fik de to organisationer godkendt første del af et projekt, hvor 30.000 mennesker skal testes før og efter superligakampe – både med hurtigtest og PCR-test. Forsøget er lavet i samarbejde med bl.a. Lars Østergaard, der er ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdelding ved Aarhus Universitetshospital, og planen er, at første del skal følges op med andre test, bl.a. ved koncerter og festivaller.

”Hurtigtesten kan hjælpe med at undgå smittespredning, hvilket vi nu vil undersøge,” forklarer Lars Østergaard. “Personer med symptomer skal slet ikke komme til arrangementer, og de personer uden symptomer, der smitter mest, er også dem, der udskiller mest virus. Og testen har nemmere ved at finde dem, der udskiller meget virus, end dem, der udskiller lidt virus.”

Forsøgene skal på sigt kombineres med vacciner, og en kombination af disse og testresultater, kan være med til at lade de større arrangementer blive afviklet, selv om epidemien stadig raser.

“Det skal meget gerne føre til en tiltrængt festivalsommer og mange gode koncertoplevelser i hele landet i 2021,” lød det fra Esben Marcher i december, og kombinationen af hurtigtest og det nye vaccinepas kan netop vise sig at være en del af løsningen på coronafri festivaler og koncerter til sommer.

Sundheds- og Ældreministeriet oplyser til DR Nyheder, at vaccinepasset kommer til at være en print selv-løsning på sundhed.dk og at udviklingen af passet vil fortsætte, i takt med at der løbende kommer mere viden om vaccinerne, for eksempel hvor længe vaccinerne er dækkende.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x